Meg’s Monster komt in Maart

Meg’s Monster komt in Maart

Odencat heeft de definitieve releasedatum aangekondigd voor zijn volgende rollenspel (RPG), Meg’s Monster. Vanaf 2 maart 2023 kunnen spelers die in het bezit zijn van een Nintendo Switch een exemplaar van de game krijgen.

In mei 2018 werd aangekondigd dat Meg’s Monster naar de Switch komt. Volgens de plannen stond de lancering aanvankelijk gepland voor het najaar van 2022. Er was een kleine vertraging bij het starten van het spel, maar het is niet duidelijk waarom de extra tijd nodig was.

video
play-rounded-fill

Over Meg’s Monster

Meg’s Monster vertelt het verhaal van twee mensen die nooit hadden verwacht dat ze vrienden zouden worden. Het verhaal is verpakt in een uniek, rauw, scripted, turn-based vechtsysteem waarin de speler een bijna onoverwinnelijk monster bestuurt dat vijanden moet verslaan en tegelijkertijd een kwetsbaar mensenkind moet beschermen met vreemde apocalyptische krachten. Als het kind huilt, zal het einde van de wereld plaatsvinden.

Meg, een menselijke peuter, bevindt zich in een wereld waar mutanten en monsters mensen verslinden als ontbijt. Toevallig hebben de tranen van Meg het vermogen om het einde van de planeet te bewerkstelligen. Het is aan een enorm monster genaamd Roy en zijn metgezel Golan om haar te helpen veilig terug te keren naar haar huis. Terwijl ze in de onderwereld zoeken naar hints over de locatie van haar moeder, zullen de drie tijdens hun avontuur dichter bij elkaar komen. Tijdens het proces zullen ze ook enkele echt verrassende feiten over hun wereld en over zichzelf ontdekken.

De klassieke, esthetische en ongecompliceerde presentatie van Meg’s Monster verandert het spel snel in een stoer, hilarisch en essentieel rollenspel. Het verhaal dompelt de speler voorover in de actie van de plot en wekt tegelijkertijd een oprecht gevoel van medeleven op met de primaire en centrale personages van het spel. Met meer dan 50.000 spraakregels zorgen de vele conflicten van het spel voor een verhaal dat zowel rijk als spannend is terwijl je door het spel gaat. Als je vecht, moet je de gespecialiseerde mechanica en minigames beheersen die bij elke ontmoeting horen, terwijl je ervoor zorgt dat Meg veilig is en tevreden is met haar favoriete dingen om mee te spelen. Een mooi speeltje zal Meg helpen kalm en gelukkig te blijven, wat een van de onderliggende factoren is, maar de situatie is niet zo eenvoudig als op het eerste gezicht lijkt.

Roy, het monster, heeft 99999 Hit Points en is bijna niet te doden omdat praktisch geen vijand hem kan doden (stel je Saitama van One Punch Man voor in deze situatie). Aan de andere kant, wanneer hij een blessure oploopt, krijgt de andere hoofdrolspeler, Meg, emotionele en mentale trauma’s als gevolg, aangezien ze een kind is en ze het niet kan uitstaan ​​​​om te zien hoe Roy gewond raakt. Als haar emotionele lat nul raakt, zal ze huilen, en dat is het einde van de wereld. Dit houdt in dat spelers een evenwicht moeten vinden tussen de emoties van Meg en tegelijkertijd moeten afweren tegen aanvallers die hen uit het spel proberen te halen. Om te voorkomen dat Meg gaat huilen en om te voorkomen dat ze ongelukkig wordt, zal Roy speelgoed moeten gebruiken.

Meg’s Monster bevat muziek gecomponeerd door veelgeprezen artiesten zoals Monster Hunter, Hi-Fi Rush en Atelier Ryza 2-componist Reo Uratani, evenals een hoofdthema met etherische, buitenaardse teksten geschreven en uitgevoerd door Laura Shigihara, die ook is bekend van haar werk aan Plants vs. ZombiesTM, To the Moon, Rakuen en Deltarune. De soundtrack heeft veel te bieden.