Metroid Dread-producent Yoshio Sakamoto over de moeilijkheidsgraad

Metroid Dread-producent Yoshio Sakamoto over de moeilijkheidsgraad

Metroid Dread-producer en jarenlange seriebijdrager Yoshio Sakamoto vertelde hoe het productieteam de complexiteit van de game heeft bepaald in een eerder interview met het Japanse tijdschrift Famitsu.

Ondanks het feit dat sommige spelers het hard vinden, merkte Sakamoto op dat het bestraffende karakter van EMMI en de manier waarop spelers in de loop van de tijd leren om het te vermijden, bedoeld waren om de voortgang van Samus na te bootsen terwijl ze power-ups verzamelt tijdens het spel.

Sakamoto’s gedachten over de moeilijkheidsgraad van Metroid Dread

Het spel gaat nu sneller dankzij de extra elementen. Was het iets dat je wilde bereiken?

We hebben op dit moment veel Metroid-games ontwikkeld en we hebben veel aandacht besteed aan het juiste tempo voor elke game. We hebben de actie in Metroid Dread zo snel mogelijk gemaakt. Het spelontwerp van elke Metroid complimenteert de actie, en deze keer is het heel eenvoudig te beheren, wat ik leuk vind. Ik geloof dat dit de meest actievolle Metroid-game ooit is.

Ik geloof dat je iets hebt gebouwd dat zowel snel als eenvoudig te beheren is. Hoe heb je de moeilijkheidsgraad in evenwicht gehouden in vergelijking met eerdere games?

Tijdens de ontwikkeling waren we gewend aan de moeilijkheidsgraad, waardoor het onmogelijk was om ons voor te stellen hoe een nieuwe speler zich zou voelen. Balanceren is een uitdaging in elk spel, maar Nintendo en MercurySteam wilden beide de actie vloeiend laten lijken. EMMI is anders dan al het andere dat eerder is gedaan, en veel mensen hebben het gespeeld, zodat we de balans voor een actiegame konden verfijnen. Een van de dingen waar we aan werkten, was ervoor te zorgen dat wanneer een speler een game over heeft, ze wisten wat ze de volgende keer moesten proberen.

Spelers waren gemotiveerd om wraak te nemen vanwege de balans van het spel.

Je kunt de angst voor E.M.M.I., dat een belangrijk onderdeel van het spel is, niet effectief weergeven als je het zo ontwerpt dat E.M.M.I. een speler niet vaak vangt, of als ze snel kunnen ontsnappen wanneer ze worden betrapt.

Over Metroid Dread

Neem het op tegen de onverzettelijke E.M.M.I. robots.

In Metroid Dread voor Nintendo Switch sluit je je aan bij premiejager Samus Aran terwijl ze een verschrikkelijk buitenaards land ontvlucht dat wordt gekweld door een mechanische dreiging.

Na de gebeurtenissen van Metroid Fusion reist Samus naar de planeet ZDR om een ​​mysterieus signaal te onderzoeken dat aan de Galactische Federatie is geleverd. Gewelddadige buitenaardse levensvormen en angstaanjagende mechanische bedreigingen hebben de verre wereld overgenomen. Samus is wendbaarder en vaardiger dan ooit, maar zal ze in staat zijn om de onmenselijke dreiging die op de loer ligt in de diepten van ZDR te verslaan?

Ad