Metroid Dread Report Vol.11 – Handige tips en enkele verborgen technieken

Metroid Dread Report Vol.11 – Handige tips en enkele verborgen technieken

Nintendo heeft een nieuwe aflevering van het Metroid Dread-rapport uitgebracht, waarin enkele handige trucs voor spelers worden gedeeld. Deze keer deelt het rapport enkele nuttige tips over de verkennings- en gevechtssegmenten van de game die spelers zullen helpen om beter door de wereld te navigeren en de vele vijanden te verslaan.

Bovendien werpt het rapport ook licht op enkele van de onuitgesproken verborgen technieken van de game, zoals de Quick Rise, Slide Jump en Ice Breaker.

Nu de Metroid Dread-game al een tijdje beschikbaar is, heb je genoten van het verkennen van de mysterieuze planeet ZDR? In deze speciale editie van het Metroid Dread Report willen we een paar in de praktijk geteste hints en strategieën onder de aandacht brengen die kunnen helpen als de zaken er slecht uitzien.

Houd er rekening mee dat sommige van deze hints als spoilers kunnen worden beschouwd. Als je dergelijke dingen liever wilt vermijden, raden we je aan alleen de gedeelten met het label ‘transmissie van het dev-team’ te bekijken voor spoilervrije inzichten.

JE LAGERS VINDEN

V: Waar moet ik nu heen? Als ik een tijdje niet speel, vergeet ik wat ik aan het doen was.

V: Ik zit vast omdat elk pad doodloopt. Hoe kom ik verder?

V: Ik heb een nieuwe vaardigheid verworven. Hoe weet ik waar ik het moet gebruiken?

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

De Metroid-serie zit vol met games waarin de speler wordt aangemoedigd om te verkennen, dus hebben we deze game gemaakt met ‘verdwalen’ als een van de belangrijkste elementen. Maar hoe verdwaald je ook bent, er is altijd een manier om erachter te komen waar je heen moet. Er zijn verborgen hints in de wereld gevonden tijdens het spelen, op het kaartscherm en in het missielogboek. We hopen dat je het leuk vindt om deze aanwijzingen bij elkaar te zoeken terwijl je planeet ZDR verkent.

HET VOLLEDIG VERKENNEN

V: Wat betekent “tijd wissen”?

V: Afgezien van de eindbeloningen, wat kan ik nog meer doen?

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Games in de Metroid-serie hebben traditioneel spelers beloond op basis van hun vrije tijd, en we hebben ze zo ontworpen dat spelers hun avonturen kunnen voltooien door veel verschillende paden door de wereld te verkennen.

Met behulp van de technieken die in dit Metroid Dread Report worden beschreven, kun je het spel mogelijk voltooien via een andere route dan het hoofdpad. We moedigen je aan om voor een tweede of derde keer nieuwe wegen te zoeken.

HET HOOGSTE VERMOGEN VAN SAMUS MAKEN

V: Wat is de meest effectieve manier om de Phantom Cloak te gebruiken?

V: Hoe maak ik optimaal gebruik van de vaardigheid Storm Missile?

V: Hoe kan ik de Flash Shift-mogelijkheid beter gebruiken?

V: Hoe kan ik de Spin Boost- en Space Jump-mogelijkheden beter benutten?

V: Hoe vernietig je in vredesnaam sommige van deze Speed ​​Booster-blokken?

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Samus’ kracht zal groeien naarmate ze vordert. Tegen het einde zal ze veel vaardigheden tot haar beschikking hebben, wat een bepalend kenmerk is van de Metroid-serie.

Je kunt controleren welke vaardigheden voor haar beschikbaar zijn en hoe je ze kunt gebruiken door naar het Samus-scherm in het menu te kijken, evenals in Mission Log-vermeldingen. Als je vastloopt, kan het handig zijn om daar te kijken.

Als je een nieuwe vaardigheid verwerft, zijn er vaak signalen over hoe je deze het beste kunt gebruiken. Deze kunnen worden gedemonstreerd in een filmpje of gewoon door je uit te nodigen om het uit te proberen tegen vijanden of bazen die binnenkort verschijnen. We raden je aan deze aanwijzingen in je achterhoofd te houden bij het bedenken van een strategie voor je weg door de wereld.

BOSS BATTLES

V: Sommige eindbaasgevechten zijn erg moeilijk voor mij. Hoe moet ik ze verslaan?

V: Is er een manier om baasgevechten sneller te voltooien?

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Eigenlijk heeft elke baas een zwak punt waar een Charge Beam of Missile meestal effectief is. Als je een “rinkel”-geluid hoort alsof de aanval is afgeslagen, heeft de baas geen schade opgelopen. Een standaard Beam-aanval kan effectief zijn op bepaalde delen van de vijand, dus kijk hoe deze reageert en luister naar geluiden die suggereren dat de aanval schade heeft aangericht. Raketten kunnen worden aangevuld met een succesvolle Melee Counter, dus aarzel niet om ze zo vaak te gebruiken als je nodig hebt.

Bazen zijn sterk, maar er zijn geen aanvallen die niet kunnen worden ontweken! Let goed op hun bewegingen en aarzel niet om ze uit te dagen.

VERBORGEN TECHNIEKEN

V: Zijn er technieken die niet in de tutorials worden behandeld?

~VERZENDING VAN HET DEV-TEAM~

Door de vaardigheden van Samus te combineren, kun je vloeiender door de wereld bewegen en alternatieve paden vinden door de wereld van ZDR. Je hebt deze technieken nodig om alle eindbeloningen te krijgen en het Chozo-archief in te vullen. Zelfs als je het spel al een keer hebt voltooid, raden we je aan het nog een keer te proberen met behulp van wat je hebt geleerd.

Ad