Monster Hunter Rise: Sunbreak – Flaming Espinas gameplay

Monster Hunter Rise: Sunbreak – Flaming Espinas gameplay

Capcom heeft op Twitter nieuwe gameplaybeelden gedeeld van hun RnD-team dat een van de nieuwe monsters aanpakt die in de uitbreiding zullen voorkomen, Flaming Espinas. Dit zijn beelden van de speciale zoektocht die beschikbaar was op de stand van Capcom op TGS 2022.

video
play-rounded-fill

De tweede titelupdate voor Monster Hunter Rise: Sunbreak, uitgebracht op 29 september, en jagers kunnen nu Flaming Espinas te lijf gaan.

Vechten met Flaming Espinas

Het eerste nieuwe monster wordt een Flaming Espinas, een ondersoort van de klassieke Espinas. Deze zwart-rode versie zal veel agressiever optreden en meer aanvallen van het type Fire gebruiken dan zijn tegenhanger.

Flaming Espinas – Sterke en zwakke punten

Zwakke plekken zijn het hoofd, de poten en de staart. Sterke plekken zijn de rug en vleugels. Zwakte – Water, Donder, Draak Weerstand tegen Elementen/Kwalen – Vuur, Gif

Beste wapenschade – snijdende schade

Flaming Espinas zal immuun zijn voor zowel vuur als gif, wat logisch is gezien de manier waarop hij is gebouwd en hoe logisch het is dat het beter is dan de normale versie. Water is het beste wapen om ertegen te gebruiken, gevolgd door Donder en Draak. Snijdende wapens doen de meeste schade als je op zijn benen en staart mikt. Zijn kop is een andere zwakke plek, maar omdat hij agressief vecht, is hij moeilijker te raken.

De beste uitrusting om te gebruiken tegen Flaming Espinas

Aanbevolen wapens en pantser Despot’s Twindart, Mud Shredders en L’Origine zijn goede wapens. Ziende Bazelgeuse en Furious Rajang zijn goede harnassen.

Het is erg belangrijk om je voor te bereiden op dit gevecht, aangezien de vuuraanvallen erg krachtig zijn en je gemakkelijk in één klap kunnen doden. Aan de pantserkant zal alles met een hoge vuurweerstand nuttig zijn. Pride (Seething Bazelgeuse) en Golden Lune (Golden Rathian) zijn hiervoor twee van de beste sets. Ook al veroorzaken Flaming Espinas geen verlamming of vergif, je moet toch in staat zijn om met de Stun om te gaan, dus het is altijd een goed idee om standvastige versieringen te hebben.