Niet traditionele Nintendo-games op komst in 2018

Niet traditionele Nintendo-games op komst in 2018

Nintendo heeft dit jaar voor de Nintendo Switch zo goed als elke maand een nieuwe én grote titel uitgegeven. Bij de meeste van die titels ging het om reeds bestaande en bekende franchises.

Je zou bijna denken dat Nintendo dit tempo en het kaliber van titels volgend jaar niet kan evenaren, doordat ze ook stukje bij beetje steeds meer door hun bekende franchises heen aan het gaan zijn. Maar producer / game designer en director Yoshiaki Koizumi heeft in een interview met het Japanse blad Famitsu laten weten dat ze voor 2018 een aantal verrassingen in petto hebben.

Nintendo wil in 2018 nog steeds met regelmaat games van eigen hand uitgeven voor de Nintendo Switch, maar daar zullen ook een aantal, volgens Koizumi, ‘niet traditionele’ Nintendo-titels tussen komen te zitten.

Say what now?

Wat dat precies gaat betekenen lichtte hij verder niet toe en het kan van alles zijn. Gaat het hier bijvoorbeeld om totaal nieuwe IP’s of komen populaire titels uit het verleden weer terug? Laten we eens alvast een Smash Brothers (altijd een beetje controversieel), F-Zero of zelfs het eens op een Luigi’s Mansion vervolg gooien? Het kan van alles zijn maar we zien bijvoorbeeld een Donkey Kong of Pikmin op de Switch ook zeker wel zitten.

Daarnaast zijn wij van NintendoReporters wel fan van hoe Nintendo om aan het gaan is met de grote titels op de Nintendo Switch. Ze spreiden nu meer de titels over het jaar, iets wat voor Nintendo goed is qua sales cijfers maar iets wat gamers ook meer de gelegenheid geeft om van game naar game te werken. Neem Zelda BotW als voorbeeld, daar heb je ruimte nodig.

Daarnaast de toepassing van DLC nee Nintendo is echt volwassen aan het worden op dat gebied (natuurlijk met hier en daar dingen die nog steeds beter kunnen) maar we mogen als gamers zeker niet klagen.