Nintendo begon in 2012 met concept Nintendo Switch

Nintendo begon in 2012 met concept Nintendo Switch

Nintendo begon na de release van de Wii U met het nadenken over de volgende hardware.

Afgelopen maart verscheen de Nintendo Switch in de winkelschappen. In een interview van de Japanse site Toyo Keizai Online met Shinya Takahashi en Yoshiaki Koizumi, blijkt dat Nintendo al een heel lange tijd zat te broeden op het concept van de Nintendo Switch.

Van concept tot Switch

Volgens Takahashi begonnen ze namelijk na de release van de Wii U met het nadenken over de volgende hardware:Nintendo is altijd aan het denken over de volgende hardware. Nadat de Wii U was verschenen in 2012, waren we al aan het debatteren over het concept van de volgende generatie.

We waren beland op twee concepten dat de Switch’ prototype zou worden, net voordat we 2014 inluidden. Deze twee zijn: twee afneembare controllers genaamd Joy-Con op je gemak gebruiken en hoewel het [voornamelijk beschouwd wordt als] een thuis-console, kan het ook buitenshuis worden meegenomen.

Koizumi vult aan dat de Nintendo Switch een goede middenweg is tussen twee soorten game-publieken:Waar we bewust van zijn, is dat de gaming-populatie in tweeën verdeeld wordt. In de recente jaren zijn we in een situatie waar ”mensen die op hun gemak willen spelen, smartphone-games kiezen en mensen die vaak spelen, zouden spelen op een PlayStation 4 of PC.” Het idee van het combineren van de goede punten van smartphones en thuis-consoles, werd het resultaat van denken dat een game plezier kan geven aan beide publieken.

Hoe je het went of keert, de Nintendo Switch is door de eigenschappen die de beide heren omschrijven een ongekend succes. We hopen dat die stijgende lijn zich in 2018 en daarna doorzet. Nintendo is een synoniem met gaming en dat mag nooit veranderen!

Ad