Nintendo onthult: Nintendo Labo

Nintendo onthult: Nintendo Labo

Nintendo heeft gisteren Nintendo Labo onthult: een nieuwe manier om te spelen met de Nintendo Switch met behulp van kartonnen bouwwerken. Op dit moment zijn er twee pakketten onthult in deze serie.

Elk pakket wordt geleverd met een cartridge, kartonnen platen waaruit je de benodigde figuren kan drukken en andere accessoires. Als je de cartridge eenmaal in de Nintendo Switch hebt gedaan, verschijnen er instructies hoe je de zogenoemde Toy-Con kan bouwen.

Je kan de kartonnen delen gewoon vouwen en in elkaar schuiven, er is geen lijm of schaar nodig! Als de Toy-Con in elkaar zit, kan je deze combineren met je Nintendo Switch en er mee spelen.

Het eerste pakket wat Nintendo heeft aangekondigd, is het Toy-Con 01 mix-pakket. Dit pakket bevat vijf verschillende Toy-Con: een modelauto, een hengel, een huis, een motor en een piano. Het tweede pakket is het Toy-Con 02 robotpakket.

Beide pakketten zullen vanaf 27 april in de winkel liggen. 

Trailer Nintendo Labo

video

Nintendo Labo leren kennen voor de release

Dat kan! Nintendo heeft een ware workshop mogelijkheid voor Labo in het leven geroepen. Je kunt je inschrijven om een van de workshops at het Nemo Science Museum bij te wonen. Inschrijven kan hier; https://www.nintendo.nl/Nintendo-Labo/Nintendo-Labo-1328637.html maar dient VOOR 25 februari gedaan te zijn om kans te maken.

Onze eerste reactie

Innovatief zeker, wat we verwacht hadden .. totaal niet. En laten we eerlijk zijn we willen er niet te negatief over doen want ja we zien het als iets wat een zeer specifieke doelgroep aanspreekt. Daarvoor moet echt alle credits aan Nintendo gegeven worden.

Maar daarmee noem je ook het probleem hiervan; veel mensen gaan het weer als een gimmick zien. Het mooie van de Nintendo Switch vinden wij nog steeds de unieke ervaring die het je geeft op gebied van je game overal mee naar toe kunnen nemen of gewoon thuis spelen. Voor ons gevoel was Nintendo beter uit geweest om die ervaring nog beter te maken door meer uit de doeken te doen over Nintendo Switch Online of de Nintendo Switch Virtual Console. Dat zijn namelijk zaken die voor alle Nintendo Switch gebruikers van toegevoegde waarde zijn.

Als dat laatste staat als een spreekwoordelijk huis dan had deze aankondiging zoveel beter gevallen. Maar het neemt niet weg dat naast deze woorden van positieve kritiek de community ook heeft laten horen dat wederom de innovatieve creativiteit van Nintendo enorm positief ervaren.

Of Labo een hit wordt … in Japan  … 100%. Hier in het westen, daar hebben we toch een iets meer verdeeld gevoel. Persoonlijk zien we ons nou ook niet deze knutsel route op gaan. Maar wie weet wordt zit juist zo een hit dat we er alsnog in meegesleurd worden.

Ad