Nintendo patenten aangevraagd voor AI-opschaling

Nintendo patenten aangevraagd voor AI-opschaling

Nintendo heeft naar verluidt nieuwe patenten ingediend voor AI-opschaling volgens de Free Patents Online. Ze kunnen hier openbaar worden bekeken; https://www.freepatentsonline.com/y2021/0304356.html en https://www.freepatentsonline.com/y2021/0304355.html

Volgens de lijsten zijn de patenten voor “SYSTEMEN EN METHODEN VOOR MACHINE LEARNED IMAGE CONVERSION”, die blijkbaar verwijzen naar AI-opschalingsmethoden die vergelijkbaar zijn met die van Nvidia’s DLSS en Intel’s XeSS.

Deze patenten stellen ook dat deze methoden kunnen worden “versneld door matrixvermenigvuldigingshardware”, vergelijkbaar met Nvidia’s Tensor Cores. Nintendo heeft op het moment van schrijven echter nog geen patenten gekregen.

4K Switch-geruchten … hier gaan we

Dit komt kort nadat Nintendo een bericht van Bloomberg ontkende dat ze 4k Nintendo Switch-dev-kits naar verschillende ontwikkelaars hadden gestuurd, hoewel het niet bekend is of deze patenten iets met elkaar te maken hebben.

Maar dit zal er zeker voor zorgen dat mensen blijven twijfelen aan het bestaan ​​van een mogelijke Nintendo Switch Pro/4K-versie. Dat gezegd hebbende, wanneer het ooit het daglicht zou zien, is nog steeds totaal onduidelijk. Het kan natuurlijk ook worden gekoppeld aan de daadwerkelijke opvolger van de Nintendo Switch … maar dat is op dit moment allemaal slechts speculatie.

Ad