Nintendo Switch 10 miljoen

Nintendo Switch 10 miljoen

Dat de Nintendo Switch een succes te noemen is, is misschien wel een enorme understatement. Maar hoe vertaald dat naar de verkopen? Nintendo heeft antwoord gegeven op die vraag.

Nintendo heeft via Twitter een bericht de wereld ingestuurd, waarin ze laten weten dat in 9 maanden tijd de nieuwste Nintendo console al meer dan 10 miljoen keer is verkocht.

Dat zijn erg mooie cijfers, maar het evenaart niet de populariteit van de Nintendo Wii. Die wist in een periode van 1 jaar maar liefst 20 miljoen keer over de toonbank te gaan. Met nog drie maanden te gaan in het fiscale zal de Switch daar niet aan komen. De verkopen zullen hoogstwaarschijnlijk ergens op de 13 – 14 miljoen uitkomen, wat natuurlijk nog steeds enorm goed is.

Nintendo heeft ontzettende veel geleerd lijkt als we het even langs het fiasco dat de Wii U was zetten. Let wel dat zeggen we nog steeds met enorm veel liefde voor de Wii U. De console had helaas een armoedige marketing en was zijn tijd net teveel vooruit.

De stappen die Nintendo gemaakt heeft met de Nintendo Switch zijn uiterst knap en we zien de Nintendo Switch de Wii nog wel verslaan als het aankomt op aantal units in de console levensduur. Voor de goede order dan moeten ze de 102 miljoen aan gaan tikken, dat is nog een eind maar we wensen Nintendo dat type succes meer dan toe.

Voor een vergelijking met de ‘arme’ Wii U die zit in zijn levensduur op om en nabij 14 miljoen. Dus als we even van de prognose uitgaan dan is de Wii U in 1 jaar ingehaald door de Nintendo Switch. Indrukwekkend staaltje Nintendo power!

Ad