Nintendo Switch firmware 5.0

Nintendo Switch firmware 5.0

De Nintendo Switch update naar versie 5.0 is beschikbaar. Gisteren was er al het vermoeden dat deze snel zou komen. De update is echter minder groot dan je zou verwachten.

En dat is aan de ene kant misschien ook wel het jammer, we hadden graag de nodige grote wijzigingen gezien in versie 5.0

Nieuw in firmware 5.0

Voor kleine updates wordt vaak het getal na de punt een verhoogd, een zogenaamde small release. Zo zou de Nintendo Switch van 4.1 naar 4.2 kunnen gaan. Toch vond Nintendo de update groot genoeg om naar 5.0 te gaan, een zogenaamde milestone.

Dat heeft vooral te maken met updates in de beveiliging waar je als gebruiker niks van merkt. Welke dingen merk je wel als gebruiker zoal ?

  • Nieuwe profiel icoontjes. Je kan nu kiezen uit vierentwintig nieuwe icoontjes. Deze icoontjes komen van de series ARMS en Kirby.
  • Gebruik Facebook en Twitter voor het vinden van vrienden. Heb je een van deze twee accounts gekoppeld aan je profiel, dan kan je zien welke vrienden ook een Switch hebben. Die vrienden moeten dan ook hun switch met een van die sociale media verbonden hebben. Zo moet het makkelijker zijn om meer vrienden te vinden.
  • Veranderingen in de app voor ouders. Voor de app voor ouders zijn verschillende nieuwe functies. Spellen kunnen uitgesloten worden van het kinderslot. Het invoeren van de pincode gaat voortaan via de controlstick in plaats van het touchscreen en het bekijken van gemaakte in-game opnames kan ook afgeschermd worden voor kinderen.
  • Nieuws kan gefilterd worden. Je kan vanaf nu instellen of je nieuws wat al gelezen is niet meer tegen wil komen. Ook kan je kiezen van welke kanalen je wel een geen nieuws wil zien in het startscherm.
  • Online gekochte aankopen verschijnen sneller op je Nintendo Switch Systeem
  • In de controller opties zie je nu de kleuren van verschillende pro-controllers.

Gezien de updates in deze firmware zat je hierop te wachten? Zoals gezegd hadden wij wel iets meer voor deze 5.0 release verwacht.