Nintendo Switch firmware versie 15.0.0 – Bevat een controller-update

Nintendo Switch firmware versie 15.0.0 – Bevat een controller-update

Onlangs heeft de Nintendo Switch een nieuwe 15.0.0-firmware-update gekregen, die gekoppeld is aan een controller-specifieke update. Er lijkt niets nieuws te zijn met de Joy-Con; het lijkt erop dat dit alleen voor de Pro Controller is.

Nintendo specificeert normaal gesproken niet wat er in een controller-update zit wanneer er een wordt uitgebracht. Degenen die versie 15.0.0 hebben onderzocht, hebben echter ontdekt dat de Bluetooth-firmware voor de Pro Controller is geüpgraded.

Nintendo Switch Pro Controller-updates

Ga naar de systeeminstellingen om je Nintendo Switch Pro-controller bij te werken. Kies vervolgens de optie “Controllers bijwerken” onder het tabblad “Controller en sensoren”. De duur van de wachttijd moet kort zijn.

Volgens Nintendo’s officiële patch-opmerkingen voor de nieuwste versie zijn er stabiliteitsverbeteringen aangebracht, is de Bluetooth-audio-optie onder Systeeminstellingen gewijzigd en zijn afbeeldingen nu mogelijk in het Nintendo Switch Online-programma. Maar datamining heeft ons wat meer informatie gegeven.

De verwerking van Ethernet-adapters is specifiek verplaatst naar een aparte OS-module, er zijn verschillende foutmeldingen toegevoegd of gewijzigd, er is een pop-up toegevoegd bij het overschrijden van het maximale hoofdtelefoonvolume terwijl de limiter was geactiveerd, slechte woorden voor het vasteland van China zijn bijgewerkt, de tijdzonedatabase (zoneinfo) is bijgewerkt naar de meest recente versie van ICANN en er is tekst met betrekking tot de Australische en Nieuw-Zeelandse privacywetten toegevoegd.