Nintendo Switch in 6 maanden qua sales op helft van Wii U … in 5 jaar

Nintendo Switch in 6 maanden qua sales op helft van Wii U … in 5 jaar

Het is al sinds de launch van de Nintendo Switch duidelijk. de Switch is een bijzonder populaire console en misschien wel de ommekeer voor Nintendo.

Onlangs zijn er cijfers vrijgegeven die laten zien hoe populair de Nintendo Switch wel niet is. Nintendo heeft laten weten dat tot 30 september 2017 er al 7,63 miljoen Nintendo Switch consoles wereldwijd zijn verkocht. Qua software titles wat er voor de Nintendo Switch verkocht is  staat de teller op diezelfde periode op 27,48 miljoen. Deel die twee eens op elkaar, dan kom je net niet op 4 games per Switch eigenaar.

Nintendo liet daarnaast weten dat de Wii U wereldwijd 13,56 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

In vergelijking

Laten we dat laatste punt eens goed vergelijken; De Nintendo Wii U heeft daar vijf jaar over moeten doen. Zoals je kunt zien zit de Nintendo Switch na een periode van slechts zes maanden al over de helft van het totaal aantal verkopen van de Nintendo Wii U.

Al die cijfers en de nog steeds ongekende vraag van de wereld voor Nintendo Switch, in sommige landen zijn ze echt nagenoeg niet te verkrijgen, hebben er voor gezorgd dat Nintendo haar eerdere schatting van 10 miljoen verkochte consoles in het fiscale jaar (eindigt dus maart 2018) heeft bijgesteld naar 14 miljoen consoles. Wat in 1 jaar dus al meer zou zijn dan 5 jaar Wii U.

Wii U onderschat

Laten we heel eerlijk zijn want hier op de redactie zijn we nog steeds ondanks hoe alles verlopen is met de Nintendo Wii U, nog steeds ontzettend blij met die console. Als je even niet kijkt naar het falen op sales gebied maar alleen naar de games dan is de Wii U nog steeds een heel sterk systeem. Misschien was Nintendo met de Wii U wel net iets te snel net zoals ze dat in het verleden waren met de Virtual Boy.

Maar 1 ding kom je niet onderuit, Nintendo neemt kansen, Nintendo innoveert … Nintendo is gaming in zijn puurste vorm!