Nintendo Switch OLED Model wordt uitgebracht op 11 januari 2022 op het vasteland van China

Nintendo Switch OLED Model wordt uitgebracht op 11 januari 2022 op het vasteland van China

Nintendo heeft aangekondigd dat de Nintendo Switch OLED-variant volgende week, op 11 januari, op het vasteland van China wordt uitgebracht. Dit komt nadat het originele Nintendo Switch-model in 2019 op het vasteland van China werd geïntroduceerd en drie maanden na de wereldwijde introductie van de OLED-variant vorig jaar.

De prijs is RMB 2599 en de digitale winkel is alleen beschikbaar in China.

Sneller dan voorheen

Dit is een “snelle ommekeer” voor een Nintendo Switch-familiesysteem tussen lanceringen over de hele wereld en het vasteland van China, volgens industrie-expert Daniel Ahmad. Ahmad maakte ook van de gelegenheid gebruik om erop te wijzen dat de Nintendo Switch nu de snelst verkopende console van het land is.

Een ander ding om op te merken is dat, ondanks dat het aanzienlijk eerder is uitgebracht dan de OLED-variant, de Nintendo Switch Lite nog geen officiële release in China heeft gekregen. De redenen hiervoor zijn onduidelijk, hoewel het mogelijk is dat Nintendo het hybride karakter van de Switch wil benadrukken, dat van de Nintendo Switch Lite is geëlimineerd ten gunste van een betere mobiliteit.

Ad