Nintendo Switch ondersteunt nu Wireless Headphones

Nintendo Switch ondersteunt nu Wireless Headphones

In de onlangs uitgebrachte firmware update (4.0) voor de Nintendo Switch zat een extra feature, die niet door Nintendo was vermeld. Het is nu namelijk mogelijk om je draadloze koptelefoons te gebruiken.

Maaaaar er is een maar

Helaas is het niet mogelijk om koptelefoons direct middels Bluetooth te gebruiken,  dat kan alleen door middel van  USB. Je moet derhalve gebruik maken van de USB dongle indien je headset deze een kent. Indien niet dan heb je een los stukje hardware nodig welke de connectie maakt.

Een van onze editors gebruikt zelf al tijden een Bluetooth transmitter welke in de headphone poort aan te sluiten is en waarmee te connecten is middels Bluetooth. Ideaal is die situatie niet maar daar verandert deze ontwikkeling verder helaas ook niet al te veel aan.

Het zou fijn zijn als Nintendo in een toekomstige update Bluetooth vrijmaakt voor audio devices. We snappen de keuze waarom ze dat niet gedaan hebben, het vreet natuurlijk ook weer batterijen on the go. Maar we vinden dat die keuze wel bij de eindgebruiker moet liggen of hij/zij Bluetooth wil gebruiken.

Simpelgezegd; alles heeft toch Bluetooth onderhand (we kennen koffiezetapparaten met Bluetooth) dus waarom zou een Nintendo Switch niet een relatief simpel A2DP Bluetooth protocol kunnen ondersteunen?

Komop Nintendo weg met die kabels of beperkingen!

 

Ad