Nintendo verhoogt Switch productie ook volgend jaar

Nintendo verhoogt Switch productie ook volgend jaar

Nintendo heeft voor dit fiscaal jaar de productie van de Nintendo Switch al opgeschroefd omdat de vraag naar Nintendo Switch ongekend groot is. Maar ook voor het volgende fiscale jaar zal dit niet anders zijn.

Het Japanse bedrijf wil vanaf april 2018 tot april 2019 25 à 30 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch maken voor de verkoop. Dit kan zelfs nog hoger gaan uitvallen.

Nog hoger?

Nintendo wil eerst afwachten hoeveel consoles er over de toonbank gaan met de nog aankomende feestdagen. Want dat de Nintendo Switch als warme broodjes verkoopt dat is geen verassing alleen wil men een goed beeld hebben wat zaken zoals Black Friday, Cyber Monday en Kerst in het algemeen nog meer gaan betekenen.

Als er dan een flinke boost in verkoop te zien is, dan kan er zomaar voor gekozen worden om volgend fiscaal jaar nog meer dan de eerder genoemde aantallen te produceren. 

Als we in onze eigen kringen kijken kennen we nog genoeg mensen die opzoek zijn naar een Nintendo Switch. Voor zover we het gecontroleerd hebben is er bij een aantal partijen wel iets van een voorraad maar dat kan ook komen omdat mensen hem juist met een extra korting willen scoren met de feestdagen.

Het is dus ook helemaal niet gek van Nintendo om dat uitkomst daarvan even af te wachten.

Ad