Octopath Traveler had een meer uitgebreide HD Rumble moeten hebben

Octopath Traveler had een meer uitgebreide HD Rumble moeten hebben

Hoewel HD Rumble van Octopath Traveler op geen enkele manier slecht was, hadden de ontwikkelaars van Square Enix oorspronkelijk grotere ambities over het gebruik van de Nintendo’s Switch HD Rumble.

Rumble of geen rumble

In een interview met Nintendo Dream zei gameproducent Tomoya Asano dat ze de HD Rumble oorspronkelijk in verschillende unieke situaties hadden geprobeerd, zelfs voetstappen simuleerden.

Het team dacht echter dat het gebruik van HD Rumble in veel van deze situaties de game-ervaring negatief zou beïnvloeden. Daarom werden deze toevoegingen verwijderd uit het definitieve spel dat we nu kennen als Octopath Traveler.

Over de HD Rumble

De HD Rumble van Nintendo Switch is een geweldig systeem als het goed wordt gebruikt. Niet veel mensen vonden 1-2 Switch super. Maar HD Rumble liet in dat spel in verschillende vormen zien wat het zoal kon en was indrukwekkend.

Hopelijk zullen meer ontwikkelaars ermee experimenteren, net zoals Square Enix dat deed, en zullen ze besluiten het te behouden. Als het ons ergert als gamers, zullen we dat zeker zeggen … en een update kan de functionaliteit dan alsnog veranderen.

Ad