pixelBot Extreme – Komt later deze maand

pixelBot Extreme – Komt later deze maand

PixelBot Extreme zal later deze maand zijn debuut maken op de Nintendo Switch. De uitgever van de game, FusionPlay, en de ontwikkelaar, PlayHeart Games, maakten bekend dat de lanceringsdatum van de game 25 januari 2023 zou zijn.

video
play-rounded-fill

Over pixelBot Extreme

‘een klassieke side-scrolling shooter met een hoge moeilijkheidsgraad en een uniek op kleuren gebaseerd schietsysteem’, zo wordt pixelBot Extreme beschreven op de officiële website.

De game bestaat uit 25 handgemaakte levels die spelers navigeren door eroverheen te rennen, glijden en vliegen terwijl ze tegenstanders vernietigen met kleurgecodeerde wapens. Alleen de rode raketten zijn effectief tegen de rode tegenstanders, de groene raketten tegen de groene vijanden, enzovoort. De gameplay doet denken aan een hybride tussen een klassieke shoot ’em up en een ritmegame, waarin spelers op het juiste moment op de juiste knop moeten drukken om de gewenste toon te krijgen.

Het feit dat de game nu een nieuw thuis op de Switch heeft, maakt het draagbaarder en eenvoudiger om ervan te genieten met een metgezel. De lokale coöperatieve modus biedt plaats aan maximaal twee spelers en biedt niet inherent een lagere moeilijkheidsgraad dan de modus voor één speler. Omdat elke speler verantwoordelijk is voor een andere set gekleurde raketten, moeten de twee spelers samenwerken om enige kans te maken om aan de kogelhel te ontsnappen.

pixelBot Extreme kan worden gekocht via de Nintendo Switch eShop voor de prijs van $ 9,99.