PlatinumGames kondigt officieel Sol Cresta aan

PlatinumGames kondigt officieel Sol Cresta aan

PlatinumGames speelden een April Fool’s grap met iedereen door Sol Cresta te ‘onthullen’, een niet-bestaand vervolg op de Cresta-serie shoot-em-ups.

Maar dit jaar, op April Fool’s Day, heeft de ontwikkelaar blijkbaar besloten om Sol Cresta daadwerkelijk tot het echte spel te maken in samenwerking met Hamster .

De aankondiging wordt beschreven als de eerste inzending in hun “Neo-Classic Arcade” -serie en komt samen met een nieuwe trailer die de graphics en gameplay in retrostijl van de titel laat zien.

video
play-rounded-fill

De Japanse versie van de trailer zegt ook “Now In Development” om kijkers gerust te stellen dat het deze keer echt gebeurt.

video
play-rounded-fill

Sol Cresta echt?

Hoewel de kans groot is dat dit weer een grap van April Fool is, lijkt het beeldmateriaal een echt spel te zijn, samen met de lijst met platforms waarop het spel zal staan. Om nog maar te zwijgen van het twee keer geven van dezelfde grap en het geven van valse hoop, zal zeker meer problemen veroorzaken dan hilariteit.

In de trailer staat ook dat het deel zal uitmaken van de Neo-Classic Arcade Series Vol. 1. Het kan zijn dat dit een bonusspel is voor een verzameling klassieke arcadespellen, of het eerste in een reeks arcade-sequels.