Pokemon Brilliant Diamond & Shining Pearl – 6 miljoen exemplaren in de eerste week

Pokemon Brilliant Diamond & Shining Pearl – 6 miljoen exemplaren in de eerste week

De nieuw uitgebrachte Pokemon-remakes Pokemon Brilliant Diamond en Pokemon Shining Pearl verschoven 6 miljoen exemplaren tijdens de eerste week van de games. De cijfers zijn vergelijkbaar met die van Pokemon Sword & Pokemon Shield voor de Nintendo Switch.

Pokemon Let’s Go Pikachu en Pokemon Let’s Go Eevee voor de Nintendo Switch werden in de eerste week ongeveer drie miljoen verkocht.

Over Pokemon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Ervaar het nostalgische verhaal in een opnieuw bedacht avontuur, nu op het Nintendo Switch-systeem! Avonturen vinden plaats in de bekende Sinnoh-regio. Rijk aan natuur en met de machtige berg Coronet in het hart, is Sinnoh een land van vele mythen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Je kiest Turtwig, Chimchar of Piplup om je eerste partner-Pokémon te worden en gaat vervolgens op reis om de kampioen van de Pokémon League te worden. Onderweg kom je de mysterieuze organisatie Team Galactic tegen en kun je de legendarische Pokémon Dialga tegenkomen.

Verken de vernieuwde Grand Underground of geef een Super Contest Show

The Underground is opgestart en heet nu de Grand Underground. Hier kun je waardevolle schatten en Pokémon-fossielen opgraven, je eigen geheime basis maken en Pokémon vangen op plaatsen die Pokémon Hideaways worden genoemd. Als je niet op verkenning bent in de Grand Underground, doe dan mee aan een Super Contest Show! Super Contest Shows zijn populaire evenementen in de Sinnoh-regio, elk georganiseerd door vier artiesten en hun partner-Pokémon, die samenwerken om te dansen en te pronken met hun prestatievaardigheden. Je kunt ook op avontuur gaan in de Grand Underground of een Super Contest Show houden met andere spelers via de lokale communicatie of online communicatie van je Nintendo Switch-systeem!

Loop met je Pokémon, verander je stijl en pas je Poké Balls aan

Kies een Pokémon waarmee je bevriend bent geraakt tijdens je reis om achter je aan te lopen in de game. Op het relaxte Amity Square kun je met maximaal 6 Pokémon wandelen! Afhankelijk van de Pokémon zie je verschillende gebaren of manieren van lopen, en als je met je Pokémon praat, zal hij reageren. Je kunt ook je eigen persoonlijke stijl toevoegen! Kies een verscheidenheid aan outfits en combineer tops en bottoms. Sommige zijn gebaseerd op Pokémon-motieven en andere veranderen je kapsel. Je kunt zelfs Capsule Decoration gebruiken om stickers toe te voegen om de effecten aan te passen die verschijnen wanneer je Pokémon uit zijn Poké Ball komt! Spelers van de originele games kunnen vertrouwde plaatsen opnieuw bezoeken en bekende scènes herbeleven, terwijl nieuwe spelers kunnen genieten van tal van leuke ontmoetingen en verrassingen die de Sinnoh-regio te bieden heeft. Het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de steden en routes van de Sinnoh-regio zijn natuurgetrouw weergegeven. Deze remake is ook nieuw leven ingeblazen met enkele van de spelervriendelijke functies van moderne Pokémon-spellen en close-up en persoonlijke Pokémon-gevechtsscènes.

Wat kun je meer verwachten

Terugkerend van Pokémon Diamond Version en Pokémon Pearl Version zijn Poffins, snacks die de conditie van Pokémon kunnen verhogen, zoals Coolness of Cuteness. Door deze voorwaarden te verhogen, kun je hogere scores behalen tijdens de visuele evaluatie van Super Contest Shows. Je kunt niet alleen Poffins maken in het Poffin House, maar ook op Amity Square, waar je Pokémon zal helpen.

Vroeg in je reis ontvang je de Pokétch, een handig in-game gadget dat vol zit met verschillende apps. Naarmate je verder komt in je avontuur, kun je steeds meer apps gebruiken, zoals de wichelroedeloper om verborgen voorwerpen te vinden en het memoblok. Met de Pokétch kun je ook een beroep doen op wilde Pokémon om je te helpen. Ze gebruiken verborgen bewegingen zoals Cut om bomen om te hakken die je weg versperren, of Rock Climb om steile kliffen te beklimmen.

Ontrafel de plot van het mysterieuze Team Galactic terwijl je eraan werkt om de volgende Pokémon League-kampioen te worden. Hun leider is Cyrus, een charismatische figuur die altijd kalm en logisch spreekt en handelt. Hij verafschuwt de menselijke geest en emoties en vindt ze gebrekkig. Ontdek wat Team Galactic van plan is en schakel hun leider uit.

Of je vroeger Pokémon Diamond Version of Pokémon Pearl Version speelde of deze spellen voor het eerst tegenkomt, er is voor elk wat wils.

Ad