Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl datamine; gemaakt met Unity, de exacte rom

Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl datamine; gemaakt met Unity, de exacte rom

Kopieën van Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn online gelekt, het lijkt erop dat dataminers snel allerlei informatie over de games blootleggen voordat deze officieel worden vrijgegeven.

Een van de interessantere ontdekkingen heeft betrekking op de ontwikkeling van de games. Als de eerste mainline Pokemon-games die worden gemaakt door een andere studio dan Gamefreak (ILCA), vallen Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl ook op omdat ze in Unity zijn ontwikkeld in tegenstelling tot de gebruikelijke engine.

Deze ontdekking is gedeeld door Pokemon-dataminer Kaphotics;

Mogelijke spoilers dus pas op

Voor het grote publiek betekent dit nieuws misschien niet per se iets, maar het heeft wel enkele interessante implicaties voor de uitgebreide Pokemon-romhacking-scene:

@Kaphotics: Wat leveren de games die met Unity worden gemaakt ons op?

Volledige codesymbolen. In tegenstelling tot Unite, dat enige verduistering had, heeft Brilliant Diamond & Shining Pearl geen verduistering en minimale controles op gezond verstand… waardoor leuke aanpassingen en bewerkingen mogelijk zijn voor liefhebbers van ROM-hacking.

Een ander interessant stukje dat door @Eclipse op Twitter wordt gedeeld, is de ontdekking dat Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl beide exact dezelfde ROM delen en heen en weer kunnen worden geschakeld door een vlag in de code te wijzigen. Nogmaals, dit heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor het grote publiek, maar het is een interessante keuze van de kant van ICLA en The Pokemon Company die gevolgen kan hebben voor de manier waarop in de toekomst met dubbele versies wordt omgegaan.

Over Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl

Avonturen vinden plaats in de bekende Sinnoh-regio. Rijk aan natuur en met de machtige berg Coronet in het hart, is Sinnoh een land van vele mythen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Je kiest Turtwig, Chimchar of Piplup om je eerste partner-Pokémon te worden en gaat vervolgens op reis om de kampioen van de Pokémon League te worden. Onderweg kun je de legendarische Pokémon Dialga tegenkomen.

Ga op avontuur samen met de Pokémon die verschijnen. Spelers van de originele games kunnen bekende plaatsen opnieuw bezoeken en bekende scènes herbeleven, terwijl nieuwe spelers kunnen genieten van tal van leuke ontmoetingen en verrassingen die de Sinnoh-regio te bieden heeft. Het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de steden en routes van de Sinnoh-regio zijn natuurgetrouw weergegeven. Deze remake is ook nieuw leven ingeblazen met enkele van de spelervriendelijke functies van moderne Pokémon-spellen en close-up en persoonlijke Pokémon-gevechtsscènes.

Of je vroeger Pokémon Diamond Version of Pokémon Pearl Version speelde of deze spellen voor het eerst tegenkomt, er is voor elk wat wils.

Ad