Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl – National Dex ontgrendelbaar na First Gym Badge

Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl – National Dex ontgrendelbaar na First Gym Badge

Pokemon-dataminers hebben een interessant feit ontdekt over de National Pokedex van Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl.

De National Pokedex is traditioneel een functie die alleen kan worden ontgrendeld na het voltooien van het hoofdverhaal van de game. Maar dataminers ontdekten dat Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl spelers toegang geven zodra ze de eerste gymbadge hebben behaald en Eterna City hebben bereikt.

Er is echter een addertje onder het gras

Aangezien het ontgrendelen van de National Dex vereist dat spelers alle Pokemon in de Sinnoh Dex bekijken, is deze prestatie alleen legitiem mogelijk als spelers ruilen voor elke Pokemon die ze niet hebben gezien, of als ze de vereiste Pokemon overzetten van Pokemon HOME zodra deze is compatibel. De ontdekking werd gedeeld door dataminer Sibuna_Switch, die ook een video-opname plaatste als bewijs:

Although it is currently not known if this programming was intentional, being able to obtain the National Dex this early is quite beneficial to players who wish to use National Dex exclusive Pokemon such as Rotom in their starting playthroughs, provided they have the means to fulfill the requirements.

Hoewel het momenteel niet bekend is of deze programmering opzettelijk was, is het heel gunstig om de National Dex zo vroeg te kunnen bemachtigen voor spelers die exclusieve National Dex-Pokemon zoals Rotom willen gebruiken in hun eerste playthroughs, op voorwaarde dat ze de middelen hebben om aan de vereisten te voldoen.

Over Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl

Bezoek de Sinnoh-regio en het verhaal opnieuw en ervaar het nostalgische verhaal in een opnieuw bedacht avontuur.

Avonturen in de game vinden plaats in de bekende Sinnoh-regio. Rijk aan natuur en met de machtige berg Coronet in het hart, is Sinnoh een land van vele mythen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Je kiest Turtwig, Chimchar of Piplup om je eerste partner-Pokémon te worden en begint dan aan je reis om de kampioen van de Pokémon League te worden. Onderweg kun je de legendarische Pokémon Dialga tegenkomen.

Spelers van de originele games kunnen bekende plaatsen opnieuw bezoeken en bekende scènes opnieuw beleven, terwijl nieuwe spelers kunnen genieten van tal van leuke ontmoetingen en verrassingen die de Sinnoh-regio te bieden heeft. Het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de steden en routes van de Sinnoh-regio zijn natuurgetrouw weergegeven. Deze remake is ook nieuw leven ingeblazen met enkele van de spelervriendelijke functies van moderne Pokémon-spellen en close-up en persoonlijke Pokémon-gevechtsscènes.

Of je vroeger Pokémon Diamond Version of Pokémon Pearl Version speelde of deze spellen voor het eerst tegenkomt, er is voor elk wat wils.