Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl – Verschillende glitches ontdekt

Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl – Verschillende glitches ontdekt

Mensen melden bugs en glitches in Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl, variërend van grafische fouten tot krachtige exploits.

Naast de meer ongevaarlijke bugs, ontdekken spelers helaas nogal wat manieren waarop ze softlocked kunnen worden in de games en niet verder kunnen gaan zonder een eerdere save te laden of zelfs helemaal opnieuw op te starten.

Pas op voor Snowpoint

De meest beruchte hiervan kunnen optreden in de Snowpoint Gym, waar spelers letterlijk vast kunnen komen te zitten in de Gym Puzzle als ze verkeerd bewegen tijdens het oplossen ervan. Hieronder een video waarin wordt uitgelegd hoe dit probleem wordt geactiveerd via @eclipse_tt, evenals een alternatieve toepassing ervan waarmee spelers de hele puzzel kunnen overslaan:

Kijk ook uit in Pastoria Gym

Er is ook gemeld dat er een soortgelijke bug is opgetreden in de Pastoria Gym, waar spelers onder water vast kunnen komen te zitten als de game op de verkeerde plaats wordt opgeslagen en opnieuw wordt geladen, hoewel de details van deze glitch op dit moment niet bekend zijn.

Afgezien van deze softlocks ontdekte een speler ook een manier om het spel betrouwbaar te laten crashen door te proberen een Pokemon een bes te geven terwijl hij naast een lege bes-patch stond, maar in plaats daarvan de optie “planten” te kiezen. Deze actie zorgt ervoor dat de game crasht naar een blauw scherm, waardoor spelers hun laatste save moeten herladen om door te gaan; https://www.reddit.com/r/pokemon/comments/qyi4a5/bdsp_replicable_hard_crash/ 

Voorlopig maar vaak opslaan

Het wordt aanbevolen dat spelers vaak opslaan tijdens het spelen van games, zelfs als ze automatisch opslaan hebben ingeschakeld. Nintendo is waarschijnlijk op de hoogte en werkt eraan om dingen op te lossen.

Over Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl

Ervaar het nostalgische verhaal in een opnieuw bedacht avontuur, nu op het Nintendo Switch™-systeem! Avonturen vinden plaats in de bekende Sinnoh-regio. Rijk aan natuur en met de machtige berg Coronet in het hart, is Sinnoh een land van vele mythen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Je kiest Turtwig, Chimchar of Piplup om je eerste partner-Pokémon te worden en gaat vervolgens op reis om de kampioen van de Pokémon League te worden. Onderweg kun je de legendarische Pokémon Dialga tegenkomen.

Ga op avontuur samen met de Pokémon. Spelers van de originele games kunnen bekende plaatsen opnieuw bezoeken en bekende scènes herbeleven, terwijl nieuwe spelers kunnen genieten van tal van leuke ontmoetingen en verrassingen die de Sinnoh-regio te bieden heeft. Het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de steden en routes van de regio Sinnoh zijn natuurgetrouw weergegeven. Deze remake is ook nieuw leven ingeblazen met enkele van de spelervriendelijke functies van moderne Pokémon-spellen en close-up en persoonlijke Pokémon-gevechtsscènes.

Of je nu Pokémon Diamond Version of Pokémon Pearl Version speelde of dat je deze spellen voor het eerst tegenkomt, er is voor elk wat wils.