Pokemon Legends Arceus – Gevechtssysteem, verkenning + andere gameplay-functies

Pokemon Legends Arceus – Gevechtssysteem, verkenning + andere gameplay-functies

The Pokemon Company heeft uitgebreide informatie onthuld over het nieuwe vechtsysteem van Pokemon Legends Arceus en andere belangrijke gameplay-functies.

In tegenstelling tot eerdere delen in de serie, gebruikt Pokemon Legends Arceus een meer open-wereld-type formaat waarin spelers de oude regio van Hisui verkennen, die wilder en ongetemd is in vergelijking met het moderne tijdperk. Spelers moeten de wilde Pokemon en hun gedrag zorgvuldig observeren om ze met succes te kunnen vangen, en ze moeten ook vechten onder een nieuw type gevechtssysteem dat uniek is voor dit item.

Wilde Pokémon vangen

Zoek Pokémon

Pokémon leven vrijelijk op allerlei plaatsen – in grasvelden, in bossen of op het water, om er maar een paar te noemen. Er kunnen bepaalde Pokémon-gedragingen zijn, of zelfs hele soorten, waarvan je alleen getuige bent onder de juiste omstandigheden, zoals op een bepaald moment van de dag of bij bepaalde weersomstandigheden.

Observeer Pokémon om hun aanleg te leren

Wilde Pokémon zullen op verschillende manieren op je reageren, afhankelijk van de soort. Sommigen komen misschien recht op je af en vallen aan, terwijl anderen wegrennen zodra ze je zien. Het afstemmen van je benadering op de disposities van Pokémon zal de sleutel zijn om ze succesvol te vangen.

Verzwak Pokémon in de strijd om ze te vangen

Gevechten kunnen een cruciale stap zijn bij het vangen van sommige Pokémon. Wilde Pokémon zijn gemakkelijker te vangen nadat ze zijn verzwakt in een gevecht.

Richt en gooi voorzichtig een Poké Ball

Je kunt proberen wilde Pokémon te vangen door Poké Balls naar ze te gooien. Als je een Pokémon vindt die je wilt vangen, ga er dan dichtbij staan ​​en probeer hem dan te vangen met een Poké Ball. Richt zorgvuldig op je doel en raak het met je bal voordat je de kans mist! Als de wilde Pokémon niet meteen terug uit de Poké Ball springt waarmee je hem hebt geraakt, dan heb je het gedaan! Dat is een geslaagde vangst.

Vecht tegen wilde Pokémon

Een gevecht beginnen met een Pokémon

Als je een Poké Ball met een van je Pokémon naar een wilde Pokémon gooit, begint er een gevecht. Je gaat naadloos de strijd aan, in plaats van over te schakelen naar een specifiek gevechtsscherm zoals in eerdere games in de Pokémon-serie.

Tijd voor een Pokémon-gevecht!

Het verloop van de strijd in Pokémon Legends: Arceus werkt anders dan in eerdere games in de Pokémon-serie.

In eerdere games vonden gevechten één beurt per beurt plaats, waarbij elke deelnemende Pokémon doorgaans één actie per beurt uitvoert. In Pokémon Legends: Arceus bepalen de statistieken van Pokémon en andere factoren hoeveel acties elke Pokémon moet ondernemen en in welke volgorde.

Dit kan situaties creëren waarin één Pokémon meerdere beurten achter elkaar kan nemen. Je kunt je Pokémon onmiddellijk genezen nadat je een aanval hebt uitgevoerd of jezelf all-in gooien met een ongebreidelde golf van aanvallen.

Behendige stijl en sterke stijl

Pokémon kan vier bewegingen tegelijk onthouden om in de strijd te gebruiken. In dit spel kunnen de bewegingen die je Pokémon kan gebruiken ook op twee nieuwe manieren worden ontketend: Agile Style en Strong Style. Gebruik deze verschillende stijlen vakkundig om de overhand te krijgen in de strijd!

Agile stijl

Het gebruik van een zet in de Agile-stijl verhoogt de actiesnelheid van de gebruiker, waardoor de volgende beurt van de gebruiker eerder kan komen, maar verlaagt de kracht van de zet.

Sterke stijl

Het gebruik van een beweging in de Strong-stijl verhoogt de kracht van de beweging, maar de actiesnelheid van je Pokemon wordt verlaagd.

De Pokédex voltooien

Hoe de Pokédex te voltooien

Je voegt informatie toe aan je Pokédex door Pokémon te vangen. Maar één keer een Pokémon vangen is niet genoeg om de Pokédex-inzending te voltooien!

Je moet die Pokémon blijven bestuderen en onderzoekstaken voltooien om je onderzoeksvoortgang te vergroten en de Pokédex-inzending uit te werken.

Het voltooien van deze onderzoekstaken zal ook bijdragen aan uw werk met het Galaxy Expedition Team en uw rang als teamlid verhogen, waardoor u toegang krijgt tot nieuwe gebieden.

Basiskampen

Uw landmeetkundige buitenposten

Telkens wanneer je Jubilife Village verlaat om op excursie te gaan, is je eerste stop een van de basiskampen die als een handige buitenpost voor je werk zullen dienen. Je kunt langskomen om uit te rusten tijdens een excursie, je team van Pokémon hun gezondheid te laten herstellen, of je kunt de werkbank van een kamp gebruiken om wat items te maken.

Het kan zijn dat u niet verder kunt met uw onderzoek als u te veel schade oploopt, of dit nu wordt veroorzaakt door aanvallen van wilde Pokémon of vallen van hoge plaatsen. Als u in gevaar komt, wees dan niet roekeloos: gebruik uw basiskampen optimaal terwijl u uw onderzoekswerk uitvoert!

Maak items door te knutselen

Terwijl je aan het verkennen bent, verzamel je allerlei soorten materialen die je kunt gebruiken om te knutselen, waarbij je items combineert om nieuwe te maken. Als je bijvoorbeeld een Apricorn combineert met een steensoort die een tuimelsteen wordt genoemd, kun je een gewone Poké Ball maken.

Je kunt voorwerpen maken met de werkbanken die je in de basiskampen en in Jubilife Village vindt.

Gebruik items om Pokémon te vangen

Pokéballen

De oude Poké Balls waren blijkbaar een beetje anders gebouwd dan de ballen die we zo goed kennen. Ze waren grotendeels van hout gemaakt en er kwam stoom uit hun toppen toen Pokémon werden gevangen.

Rookbommen

Als ze worden gegooid, creëren deze ballen een rookwolk die de zichtbaarheid in het gebied vermindert, waardoor wilde Pokémon je niet opmerken. Ze zullen een geweldige hulp zijn bij het heimelijk naderen van Pokémon in gebieden waar er geen rotsen of andere obstakels zijn om je achter te verschuilen.

Zware ballen

Heavy Balls zijn een speciale variant van Poké Balls die effectiever zijn in het vangen van Pokémon die je nog niet hebben opgemerkt. Ze zijn zwaarder dan gewone Poké Balls, dus ze vliegen niet ver. Zorg ervoor dat je dicht bij een Pokémon sluipt voordat je een van deze gebruikt!

Pokemon Legends Arceus lanceert 28 januari 2022 op Nintendo Switch.

Ad