Pokemon Scarlet en Violet – Fokken gedetailleerd

Pokemon Scarlet en Violet – Fokken gedetailleerd

Fokken is terug in Pokemon Scarlet en Pokemon Violet, maar de dingen zijn een beetje anders in de nieuwste games. Als onderdeel van de laatste lekken over de games is er nieuwe informatie aan het licht gekomen.

Er zijn hier niet veel verhaalspoilers, maar houd er rekening mee dat we het hebben over enkele details die sommige mensen liever zelf ontdekken.

Hoe te fokken in Pokemon Scarlet/Violet

We horen nu dat Pokemon Scarlet en Pokemon Violet kunnen worden gekruist, waardoor picknicken veel lijkt op draagbare kinderdagverblijven. Spelers kunnen een picknick beginnen en twee compatibele Pokemon in hun gezelschap hebben. Het goede nieuws is dat de gebruikelijke regels voor het fokken van toepassing zijn, dus je moet rondlopen op de picknick. Dan verschijnt er op een gegeven moment een ei in de mand. Je kunt de tijd besteden aan het maken van een broodje.

Het proces klinkt vrij eenvoudig, maar we weten niet wat er zal gebeuren als je meer dan twee Pokemon hebt die compatibel zijn. We hebben ook gehoord dat de andere onderdelen van fokken, zoals het doorgeven van Poke Balls en het gebruik van de Masuda-methode, nog steeds normaal zouden moeten werken.

Fokken is al sinds het begin een onderdeel van de Pokemon-spellen. Hoewel de monteur er niet was voor Gen 1, werd hij een hoofdbestanddeel van de volgende generatie.

Op 18 november 2022 zijn Pokemon Scarlet en Pokemon Violet beschikbaar voor Nintendo Switch.