Pokemon Scarlet/Violet – Delibird en Unrivaled Cinderace Tera Raid Events

Pokemon Scarlet/Violet – Delibird en Unrivaled Cinderace Tera Raid Events

The Pokemon Company heeft aangekondigd dat Pokemon Scarlet en Violet zullen deelnemen aan twee komende Tera Raid-evenementen.

Nieuwe Tera-raids

Om te beginnen is er een Delibird Spotlight Tera Raid-evenement dat begint op 23 december 2022 en duurt tot 25 december 2022. Zoals de naam al doet vermoeden, concentreert dit evenement zich alleen op de Pokemon die bekend staat als Delibird, die deelnemen aan 1* en 5* Tera Raids met andere willekeurige Tera-monsters.

Hierop volgde de aankondiging van een gloednieuw 7* Tera Raid-evenement. Cinderace, een Fire-Type Starter gevonden in de Galar-regio, zal het middelpunt zijn van dit evenement, dat een Raid zal zijn met een moeilijkheidsgraad die vergelijkbaar is met die van Charizard. De Mightiest Mark wordt aan de speler toegekend als hij tijdens zijn avontuur erin slaagt een Fighting-Tera Type Cinderace te vangen. Dit is de enige methode die beschikbaar is in de games om Cinderace en al zijn vooraf ontwikkelde vormen te verkrijgen vóór de update die wordt uitgebracht voor Pokemon HOME.

De eerste editie van dit evenement vindt plaats van 30 december 2022 tot 1 januari 2023 en de tweede editie vindt plaats van 13 januari 2023 tot 15 januari 2023.

Over Tera Raid-gevechten

Tera Raid Battles zijn de nieuwe iteratie van de Raid Battles die werden geïntroduceerd in Pokémon Scarlet en Violet. Tera Raid Battles zijn gebaseerd op het Terastal-fenomeen, vergelijkbaar met hoe Max Raid Battles in Sword & Shield Dynamax als primaire mechaniek gebruikte.

Sprankelende pilaren van licht zijn overal in Paldea te vinden en ze zijn afkomstig van de vele verschillende kristallen die in het gebied te vinden zijn. Als je naar deze locaties reist, begint er onmiddellijk een Tera Raid Battle. Je kunt ze alleen of met een groep vrienden uitvoeren. Tijdens de Tera Raid Battles kun je Pokémon tegenkomen van een soort die er niet vaak mee wordt geassocieerd. Omdat ze klaar zijn met vrienden, kunnen andere spelers deelnemen aan Tera Raid Battles en ze vangen, ongeacht het spel dat ze momenteel spelen. Dit ondanks het feit dat bepaalde Tera Raid-gevechten native slechts in één game toegankelijk zijn, wat overeenkomt met de Version Exclusives. Het aantal hitpoints dat een Raid Monster kan hebben, wordt bepaald door een vermenigvuldiger die varieert afhankelijk van het niveau van de baas.

In tegenstelling tot Pokémon Sword & Shield vinden de Tera Raid Battles niet plaats in vooraf bepaalde gebieden en het soort raid dat je tegenkomt is niet afhankelijk van waar je bent. In plaats daarvan worden hun locaties in het hele gebied willekeurig gekozen en worden de Tera-types van de Pokémon die ze tegenkomen eveneens willekeurig gekozen. Als u ze opgebruikt hebt en de dag is overgegaan in de volgende dag, worden ze gereset. Je ontgrendelt moeilijkere star raids naarmate je verder komt in het spel.