Pokemon Scarlet/Violet – Save verwijderende bug in de laatste update

Pokemon Scarlet/Violet – Save verwijderende bug in de laatste update

Vanwege een nieuwe storing hebben verschillende Pokemon Scarlet- en Pokemon Violet-spelers ontdekt dat na het toepassen van de laatste update naar versie 1.2.0, hun volledige opslagbestanden zijn verwijderd. Dit is gebeurd nadat de spelers de update hebben geïnstalleerd.

Opslaan … verwijderen … wauw

Het probleem “lijkt een beperkt aantal gebruikers te hebben geschaad, maar het zou iedereen kunnen treffen”, aldus Kotaku. Het feit dat niemand de oorzaak van het probleem kan achterhalen, is misschien wel het meest frustrerende aspect van de situatie.

Er zijn meldingen van spelers dat hun opgeslagen spellen om een ​​aantal redenen zijn verwijderd. Onder hen zijn synchronisatie met Pokemon GO en het downloaden van downloadbare inhoud. Een andere gamer meldt dat na aankoop van de downloadbare content al hun glimmende items uit hun inventaris zijn verwijderd. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, slaagde een andere gebruiker erin om al het bovenstaande te doen en veel ansichtkaarten te verzenden via de Pokemon GO-verbinding voordat hun opslagbestand beschadigd raakte.

Een persoon op Reddit die het probleem heeft ervaren, heeft gemeld dat zijn exemplaar nog steeds kan worden afgespeeld nadat hij een nieuw Switch-profiel heeft gemaakt. Ze deden dit omdat ze bang waren dat hun originele bestand verloren zou gaan als ze op hun oorspronkelijke profiel zouden spelen, dus maakten ze het nieuwe profiel aan. De spellen Pokémon Scarlet en Pokemon Violet zijn nu niet in staat om het beschadigde opslagbestand te lezen. Zelfs het proberen om de save recovery-procedure toe te passen had niet tot een succesvol resultaat geleid.

Een aantal Nintendo-fans heeft contact opgenomen met de klantenservice van Nintendo in de hoop informatie te ontvangen over een mogelijke oplossing, maar de zaken zijn niet erg snel gegaan. Volgens een gerucht op Reddit zou een van de vertegenwoordigers hebben geadviseerd dat spelers Pokémon van hun beschadigde save naar Pokemon Home verplaatsen wanneer de functie beschikbaar komt.

Over Pokemon Scarlet/Violet

U bent aangekomen op het grondgebied van Paldea, een enorm land met open vlakten afgewisseld met meren, torenhoge toppen, woestenijen en gevaarlijke bergketens.

Je hebt volledige controle over hoe je reis verloopt, aangezien je vrij kunt kiezen tussen drie verschillende grote verhalen en Gym-gevechten kunt aangaan in elke gewenste volgorde.

Jij en maximaal drie van je vrienden kunnen samen op expeditie gaan op dezelfde locatie, waar jullie allemaal kunnen delen in de opwinding van het vinden van nieuwe dingen. Moedig elkaar aan terwijl je tegen wilde Pokémon vecht en schep op over de Pokémon die je op je reis hebt meegenomen.