Pokemon Scarlet/Violet – Terastal fenomeen, Tera Raid Battles

Pokemon Scarlet/Violet – Terastal fenomeen, Tera Raid Battles

The Pokemon Company heeft informatie gegeven over het Terastal-fenomeen en Tera Raid Battles. Dit zijn belangrijke onderdelen van Pokemon Scarlet en Pokemon Violet.

Terastal-fenomeen

Alleen in de regio Paldea gebeurt dit en het laat Pokemon glanzen en schitteren als edelstenen. Wanneer een Pokemon Terastalliseert, verschijnt een Tera Jewel als een kroon op zijn hoofd. Het glanst als een geslepen edelsteen.

We weten dat alle Pokemon kunnen terrastalliseren om speciale krachten te krijgen. Met Terastallization kunnen spelers hun gevechtsstrategieën verbeteren door bewegingen met hetzelfde type als het Tera Type van hun Pokemon krachtiger te maken. Met 18 typen kunnen Pokemon en Tera Types op veel verschillende manieren worden samengesteld.

Een Pokemon kan één keer per gevecht terrastalliseren, en de verandering duurt tot het gevecht voorbij is. Om het proces te starten, heeft de Pokemon een Tera Orb nodig. Na elk gebruik moet de bol worden opgeladen door een met Terastal gevuld kristal aan te raken of door naar een Pokemon Center te gaan.

Terra Raid-gevechten

In Pokemon Scarlet en Pokemon Violet vinden Terra Raid-gevechten plaats wanneer drie andere spelers samenwerken om het op te nemen tegen een wilde Pokemon die is geterastalliseerd. Je kunt samen vechten in Tera Raid Battle, en dan kun je ervoor kiezen om bondgenoten te vinden of mee te doen aan de raid van iemand anders, wat je kunt doen met een Link Code. Terra Raid-gevechten duren een bepaalde tijd en spelers kunnen blijven aanvallen zonder te hoeven wachten tot andere trainers beslissen wat ze moeten doen.