Power Chord is in de maak

Power Chord is in de maak

Big Blue Bubble zei dat het werkt aan het aanpassen van zijn aanstaande heavy metal roguelike deckbuilding-game, Power Chord, voor gebruik op de Nintendo Switch. Er was geen indicatie van een release-tijdsbestek, het wordt later deze maand uitgebracht op Steam.

video
play-rounded-fill

Over Power Chord

Heavy metal-demonen hebben zich gemanifesteerd via een breuk in het weefsel van de werkelijkheid en hebben regelingen getroffen om op te treden op uw bedrijfslocatie. Verzamel de nieuwe leden van de Knights of Thunder Fist zodat je de louche duikbars in deze stad kunt heroveren op de Hellspawn die ze hebben overgenomen. Vecht elke Battle of the Bands met een turn-based systeem dat eenvoudig te leren is maar veel diepgang heeft. Stel een stapel krachtige kaarten samen, die elk de meer dan levensgrote persoonlijkheid van een bandlid uitstralen, om door een concerttournee te komen die de geschiedenis ingaat.

In deze rock-‘n-roll-roguelike, geïnspireerd door de pioniers van het deckbuilding-genre, begin je het optreden door een gitarist, zanger, drummer en bassist te selecteren, die allemaal gespecialiseerde kaarten hebben. Door gebruik te maken van de vele talenten die elk lid van de band heeft, kun je de kwaadaardige aanval terugdringen. Je kunt kaarten trekken en kiezen om ervoor te zorgen dat het gif van de bassist na verloop van tijd schade aanricht aan het pantser van de vijand, liedjes zingen die de statistieken verhogen om de hoofdgitarist klaar te stomen voor een spectaculaire solo, of de tank de verdediging van de band laten opvoeren.

Je kunt het repertoire uitbreiden door gevechten te winnen en extra kaarten te claimen bij elke willekeurig gegenereerde stop tijdens de tour. Het is echter belangrijk om verstandig te spelen, aangezien de weg lang is en elke locatie de mogelijkheid heeft voor honderden verschillende rivaliserende bandconfiguraties. Een band die geen harmonie heeft, zal uiteindelijk uit elkaar vallen, en als een lid van de band gewond raakt, moet hij uitzitten tot de volgende rustplaats. Alleen de meest hardnekkige teams kunnen het opnemen tegen de angstaanjagende, demonische rockgoden die wachten als bazen.

Bouw een unieke rockkennis op door een legendarische verzameling kaarten te verzamelen om de prestaties van de band naar een hoger niveau te tillen en een blijvende erfenis in de rockwereld te creëren. Ontwikkel combinaties die het spel beëindigen om niet alleen in leven te blijven, maar ook om het huis naar beneden te halen (letterlijk in sommige gevallen). Herdenk het succes van een heel team en de opwindende erfenissen die zijn achtergelaten door rock-, heavy metal- en punkmuziek.

“Rockmuziek en zijn nageslacht hebben luisteraars door de decennia heen zulke fantastische, expressieve hoge tonen gepresenteerd, en het verandert voortdurend om nieuwe geneugten te bieden”, zei creatief directeur Jamie Boylan van Big Blue Bubble vandaag. “Rockmuziek groeit voortdurend om nieuwe geneugten op te leveren.” In dezelfde geest is Power Chord een evolutie van de roguelike deckbuilder, maar het heeft veel meer strategische mogelijkheden en diepgang dan zijn voorganger. Het viert ook de visuele geschiedenis van rock, van duivelse accessoires tot opvallende platenhoezen.