Project Psync onthuld; AI: The Somnium Files komt

Project Psync onthuld; AI: The Somnium Files komt

Van de schrijver van de Zero Escape trilogie!

Spike Chunsoft heeft de nodige games op Anime Expo onthuld. Daar kwam onder andere het geteasede ‘Project Psync’ aan bod. Zero Escape bedenker Kotaro Uchikoshi heeft de titel en verschillende details verklapt.

Over Project Psync

Project Psync gaat nu door het leven als AI: The Somnium Files. In het spel moet je het mysterie van een serie moorden achterhalen. Er zijn ook al wat details bekend gemaakt van de nieuwe game van Uchikoshi.
Het spel speelt zich af in Tokyo waarin sommige plekken al betere technologie hebben dan het huidige Tokyo. De game begint met een bizarre moord: het linkeroog is namelijk gekerfd uit het hoofd. Je kruipt in de huid van Date, een detective die de seriemoordenaar wilt opsporen. Zijn linkeroog is een zogeheten ‘AI’-oog, ofwel een kunstmatige intelligentie-oog, wat hem helpt de moorden op te lossen.

video
play-rounded-fill

Zodra Date een getuige of verdachte heeft gevonden, kan hij in hun herinneringen gaan om clues te vinden. In de titel zal AI worden uitgesproken als het Engelse ‘eye’. Het oog staat namelijk centraal in het spel. Ai betekent in het Japans ook liefde, wat ook een thema is van het spel.

Naast Date is er nog een hoofdpersonage onthuld: Iris. Ze is een achttienjarige student en is ook een bekende YouTuber. Haar video’s gaan vaak viral waaronder haar Let’s Plays.

De ontwerper van de Character designs is Yusuke Kozaki. Hij is onder meer bekend van Fire Emblem Awakening en Fates, No More Heroes 1 & 2 en de Pokemon GO trainers. 

Ad