Resident Evil 7: Cloud Version aangekondigd

Resident Evil 7: Cloud Version aangekondigd

Capcom heeft via een trailer aangekondigd dat Resident Evil 7: Biohazard, onder de noemer Resident Evil 7: Cloud Version, een port krijgt op de Nintendo Switch.

Je downloadt het spel namelijk niet, maar streamt alles via de server van Capcom. Deze port is vooralsnog exclusief voor Japan (bevat ook enkel Japanse stemmen en teksten) en verschijnt daar al op 24 mei.

Meer over Resident Evil 7: Cloud Version

Resident Evil 7: Cloud Version bevat naast de volledige game, ook alle eerder uitgebrachte DLC. Het is daarnaast gezegend met een bijzonder betaalsysteem: het eerste kwartier is gratis te spelen, maar daarna betaal je 2000 yen (pakweg €15,-) voor 180 dagen.

Je hebt te allen tijde een internetconnectie nodig om te kunnen spelen.

In het spel neem je de controle over Ethan Winters. Op een dag krijgt hij ineens een bericht van zijn vrouw… die hij al drie jaar voor dood achtte. Hij bericht leidt hem naar een gigantisch landhuis, ‘Baker House’.

Aan jou de taak om je vrouw te zoeken en te ontluiken wat in dit ogenschijnlijk verlaten huis is gebeurd. In tegenstelling tot eerdere Resident Evil-delen gaat dit niet gepaard met een hoop actie, maar ligt de focus op exploratie, spanning en horrorelementen.

EU? US?

Vooralsnog is Resident Evil 7: Cloud Version enkel aangekondigd voor de Japanse markt. Daar is het vanaf 24 mei te spelen. Het is niet bekend of het ook een westerse release krijgt.

Streaming?

Het kan een uitkomst zijn hoor maar we zijn geen fan bij een dienst waarbij de game niet je bezit wordt. Digitaal / fysiek achterwege gelaten is een stream niet gelijk aan een kopie van je game. We kijken dus ook uit hoe de response hierop zal zijn in Japan.

Ad