Rogue Legacy 2 is nu op Nintendo Switch

Rogue Legacy 2 is nu op Nintendo Switch

Tijdens de Indie World Showcase krijgt de Nintendo Switch Rogue Legacy 2. Rogue Legacy 2 werd eerder dit jaar voor het eerst uitgebracht door Cellar Door Games. Sindsdien hopen veel mensen op een Nintendo Switch-poort, die de ontwikkelaar nu heeft gemaakt.

video
play-rounded-fill

Over Rogue Legacy 2

Rogue Legacy 2 is een rogue-LITE over stambomen. Dat betekent dat het alle kenmerken heeft van een typische schurkachtige, zoals willekeurige runs, veranderende karakters, enzovoort, maar upgrades en dode erfgenamen blijven hetzelfde. In dit spel word je gekend door je verleden. Besteed het geld dat je van je ouders hebt gekregen en laat het familielandhuis groeien om je kinderen een betere kans in het leven te geven. Elk kind is anders en heeft zijn eigen vaardigheden en eigenschappen. Ze zou een Ranger kunnen worden. Ze mag ook geen vlees eten. Elke keer is een nieuw avontuur. Je kunt Rogue Legacy 2 ook spelen zoals jij dat wilt. Ga hard en snel en duik dieper in een wereld die door toeval is gemaakt. Of doe dingen langzaam en gestaag om je personage op te bouwen totdat je klaar bent om grotere uitdagingen aan te gaan.

Elk avontuur is uniek

Elke keer dat je het koninkrijk binnengaat, vind je nieuwe monsters, nieuwe vallen en nieuwe manieren om je te verplaatsen. In deze wereld is het belangrijker om snel te kunnen nadenken dan om dingen te onthouden.

Geheel nieuwe cursussen

Geen twee klassen hebben dezelfde mogelijkheden. Als Ranger kun je je verstoppen op Ivy Canopies en vergiftigde pijlen op je vijanden laten regenen. Als Dragon Lancer kun je de lucht in gaan en door de lucht vliegen en vijanden met zeer hoge snelheden raken. Of, als de vrolijke bard, zing en dans door je vijanden en laat alleen een spoor van dode lichamen in je kielzog achter. Rogue Legacy 2 heeft 15 nieuwe klassen en elke klasse heeft een andere manier van spelen.

Een geheel nieuwe look

We zorgen ervoor dat Rogue Legacy 2 er heel anders uitziet en aanvoelt. De stijl van het vervolg is 2.5D, met 3D-personages voor handgetekende achtergronden. Om de look en feel van het echte leven te behouden, heeft de kunst veel schaduwen en zijn alle animaties gemaakt door te stappen.

Biome-generatie is gewijzigd

We hebben er alles aan gedaan om biomen te genereren om ervoor te zorgen dat elke plek in RL2 anders aanvoelde. Elk bioom gebruikt een andere “bouwstrategie” om regio’s te maken die volledig van elkaar verschillen maar nog steeds willekeurig worden gegenereerd.

Echte Metroidvania

Om RL2 nog meer als een metroidvania te laten voelen, voegt het erfstukken toe, dit zijn speciale items die je helden permanente nieuwe vaardigheden geven die de geheimen van de wereld volledig onthullen. Dit zijn geen eenvoudige ‘lock-in’-vaardigheden, maar eerder krachten die de manier waarop je speelt ingrijpend veranderen. En een erfstuk krijg je niet zomaar als iemand komt te overlijden. Je moet laten zien wat je waard bent, als je ze kunt vinden.

Kenmerken 2.0

Hoewel de eigenschappen in RL1 in het begin leuk waren, verloren ze vaak hun aantrekkingskracht naarmate het spel vorderde. Er zijn gouden modifiers toegevoegd om spelers aan te moedigen nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hoe groter de beloning, hoe slechter de eigenschap in het spel is. Dus elke keer dat u uw erfgenamen kiest, is het een zinvolle keuze.

Relikwieën en een sterke wil

Een van de meest opwindende nieuwe functies van Rogue Legacy 2 is de mogelijkheid om relikwieën op te pakken, dit zijn unieke items die de manier waarop je run wordt gespeeld veranderen. Terwijl je door het koninkrijk reist, kun je je statistieken wijzigen, speciale uitdagingen aangaan en zelfs compleet nieuwe vaardigheden leren. Maar wees voorzichtig: hoe meer relikwieën je krijgt, hoe meer je vastberadenheid aan het wankelen zal worden gebracht, en als je held sterft, verlies je alle relikwieën die je hebt verzameld.

Makkelijker gemaakt

Met de toevoeging van huisregels hebben we toegankelijkheid naar een hoger niveau getild. Verander de schade die is aangericht door contact, verander de schade en gezondheid die de hele wereld is toegebracht en geef jezelf zelfs een vlucht voor harde platformsecties. Jij bepaalt alles over hoe je het spel speelt. We hebben ook nieuwe functies toegevoegd, zoals Off-shore Banking, om spelers die moeite hebben vooruit te helpen.

Een geweldig verhaal

In het vervolg op Rogue Legacy is de wereldgeschiedenis niet alleen veel groter, maar gaat het ook heel diep. Alle meerdere NG’s die erin zitten, zullen je nieuwe kennis opleveren. De eerste keer dat je wint, is nog maar het begin. Ontdek hoe een eens zo bloeiend koninkrijk uit elkaar viel en ontdek de duistere geheimen van de schuldigen. En maak contact met de mensen die je onderweg tegenkomt en bouw relaties met hen op.

Dagen van nieuwe games+

Nadat je de laatste baas in RL2 hebt verslagen, is je reis net begonnen. Als je het spel meer dan eens speelt, zul je veel meer ontdekken en leren. Je moet beslissen hoe het spel moeilijker wordt, bijvoorbeeld met unieke gevaren in elk bioom of met speciale baasgevechten. De ervaring blijft veranderen, dus je kunt het bijna altijd opnieuw doen.

Alles meer

We voegen natuurlijk ook meer toe van alles wat mensen leuk vonden aan de eerste Rogue Legacy. Meer eigenschappen, meer spreuken, meer klassen, meer biomen, meer vijanden, meer uitrusting, meer kamers, meer verhaal. Meer geheimen… Niets minder dan wat dan ook.

Ad