RPG Maker MV februari 2019

RPG Maker MV februari 2019

Tijdens de gamesbeurs PAX West maakte NIS America een releasedatum bekend voor RPG Maker MV.

Over RPG Maker MV

RPG Maker MV, waarbij je zelf een RPG kan maken, verschijnt op 26 februari. Spelers die het origineel al op de PC hebben gespeeld zullen flink verrast worden.

De ontwikkelaars beloven dubbel zo veel content. Op die manier kan je nog creatievere levels gaan ontwikkelen. Wanneer je een RPG gemaakt hebt kan je deze delen via de servers van RPG Maker. Door middel van een app in de eShop kunnen anderen spelers deze spellen dan spelen.

video
play-rounded-fill

Meer spellen zonder RPG Maker

Zelfs Nintendo Switch bezitters zonder RPG Maker MV kunnen zo alle gemaakte spellen spelen. Hiermee wordt het spelaanbod dus in een keer een stuk groter.

Hoewel er tussen alle zelfgemaakte spellen waarschijnlijk een hoop rotzooi staat zullen er zeker ook wat pareltjes tussen zitten. Of er voor de losse app ook betaald moet worden is nog niet bekend gemaakt.

video
play-rounded-fill

Maar er is nog meer

Gelijktijdig met de Nintendo Switch-versie komt het spel ook uit op de Xbox One. Spellen die gemaakt worden op de Xbox kunnen ook gespeeld worden op de Nintendo Switch en vice versa. Er is dus een groot publiek welke de door jou gemaakte RPG kan gaan spelen!

Ad