Ruined King: A League Of Legends Story – Vertraagd tot eind 2021

Ruined King: A League Of Legends Story – Vertraagd tot eind 2021

League of Legends-fans zullen wat langer moeten wachten om het verhaal van Ruined King: A League of Legends Story te ervaren.

Ontwikkelaar Riot Forge kondigde een vertraging aan. Het wordt later in 2021 gelanceerd in plaats van het oorspronkelijke releasevenster van begin 2021.

Over League of Legends

League of Legends is een ongelooflijk populaire multiplayer-serie, waarbij Worlds 2020 miljoenen gelijktijdige kijkers zag, dus een uitstapje naar de singleplayer voor het universum kwam als een verrassing.

In tegenstelling tot de online strijdarena voor meerdere spelers waarop het is gebaseerd, zal Ruined King zich concentreren op een meeslepende turn-based RPG-indeling. Spelers kunnen hun team van League-kampioenen configureren terwijl ze locaties van Runeterra zoals Bilgewater en de Shadow Isles verkennen.

Redenen om Ruined King: A League Of Legends Story uit te stellen

Volgens Riot Forge heeft 2020 een groot aantal obstakels gezien die de oorspronkelijke plannen voor Ruined King in de weg stonden. Dit is niet schokkend, aangezien de COVID-19-pandemie tot veel grote spelvertragingen heeft geleid. Met de veranderende tijdlijn klinkt het alsof er aanpassingen nodig zijn voor de komende titel.

Het is duidelijk dat Riot Forge een project wil uitbrengen dat beantwoordt aan de visie van ontwikkelaars Airship Syndicate.

Hoewel dit voor sommigen een teleurstelling kan zijn, zegt Riot Forge dat het transparant wil zijn over ontwikkeling. Te vaak geven ervaringen van game-ontwikkelaars informatie weer die kan leiden tot onrealistische verwachtingen of onafgemaakte releases.