Samurai Shodown’s volgende DLC vechter is Shiro Tokisada Amakusa

Samurai Shodown’s volgende DLC vechter is Shiro Tokisada Amakusa

SNK kondigde de volgende DLC-vechter aan die naar Samurai Shodown gaat als onderdeel van de derde seizoenspas van de game.

De nieuwe vechter is Shiro Tokisada Amakusa, de hoofdschurk van de eerste game die in veel andere titels in de serie is verschenen. Hij komt op 14 juni aan in de Samurai Shodown naast de Steam-release voor de game.

Na deze laatste onthulling is het enige overgebleven personage voor de pass het Guilty Gear-crossover-personage dat meerdere keren is geplaagd.

Over Shiro Tokisada Amakusa

Shiro Tokisada Amakusa, ook wel Shirou Amakusa of gewoon Amakusa genoemd, is een terugkerende baas en speelbaar personage in de Samurai Shodown-serie, de eerste bekende agent van de grote schurk van de serie, Ambrosia.

Hij is een alternatieve afbeelding van de historische figuur met dezelfde naam. De historische Amakusa leidde een christelijke opstand in de Shimabara-regio van Japan, waar het bakufu-leger zijn opstand neersloeg en hem executeerde.

Hij wordt afgeschilderd als een kwaadaardige tovenaar die de Palenke Stone hanteert. De afbeelding toont hints en opvattingen over wat de Japanners in die periode het christendom beschouwen als: een onnatuurlijke kracht van het kwaad en een hulpmiddel voor verovering door krachten van buitenaf.