Sea of ​​Stars helaas uitgesteld tot 2023

Sea of ​​Stars helaas uitgesteld tot 2023

Ontwikkelaar Sabotage Studio heeft gezegd dat Sea of ​​Stars pas in 2023 uitkomt. De game zou dit jaar uitkomen op Nintendo Switch en andere platforms.

Dit zegt Sabotage in een bericht:

Naarmate we dichter bij een grote mijlpaal komen, wordt het pad naar de lancering duidelijker, en hier zijn we dan, met veel tekst en onze logo’s onderaan. Rekening houdend met onze twee hoofddoelen – de kwaliteit van leven voor ons team en de kwaliteit van de voltooide game – kunnen we nu bevestigen dat Sea of ​​Stars in 2023 uitkomt.

We weten dat het moeilijk is om te wachten en we willen onze community uit de grond van ons hart bedanken voor alle steun en goede vibes. In de tussentijd kijken we naar verschillende manieren om dit jaar voor iedereen een speelbare schijf te krijgen.

Met al onze liefde,

Saboteam

Over Sea of ​​Stars

Sea of ​​Stars heeft als doel de klassieke RPG te moderniseren op het gebied van turn-based gevechten, verhalen vertellen, verkenning en interacties met de omgeving, terwijl spelers toch een flinke dosis nostalgie en ouderwets plezier krijgen.

Als je tegelijk met de animaties op de actieknop drukt, richt je meer schade aan en krijg je minder. Naast getimede treffers heeft gevechten combo-aanvallen met meerdere karakters, boosting en een strategisch ‘locks’-systeem waarmee je verschillende soorten schade kunt gebruiken om te voorkomen dat vijanden krachtige aanvallen of spreuken gebruiken. Dit gebeurt allemaal op een meeslepende manier; er zijn geen willekeurige ontmoetingen, geen overschakeling naar verschillende slagvelden en geen slijpen.

Je kunt je door de wereld verplaatsen door te zwemmen, klimmen, gewelf, eraf te springen of op richels te worden gehesen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een navigatiesysteem dat is gebaseerd op platformvaardigheden en waarbij je niet langs een raster van tegels hoeft te bewegen.

Met onze op maat gemaakte renderpijplijn kunnen we een adembenemende wereld creëren die tot leven komt door de grenzen van 2D-pixelart-games te verleggen.

Tientallen originele personages en verhaallijnen nemen je mee op een fascinerende reis. Sea of ​​Stars is een RPG die klassieke thema’s als avontuur en vriendschap verkent, en dat op een manier die soms episch, soms grappig en soms triest is. Het zit ook vol met de wendingen die je zou verwachten van een Sabotage-productie.

Als je een pauze nodig hebt van je avonturen, zijn er veel plekken om rond te hangen in de wereld van Sea of ​​Stars. Zeilen, koken, vissen, stoppen bij een taverne om naar een lied te luisteren of het beroemde tafelspel “Wheels” te spelen… elk systeem is ontworpen om een ​​ervaring te bieden die retroklassiekers respecteert, terwijl op sommige gebieden opnieuw wordt nagedacht om een ​​soepele en gemoderniseerde ervaring.

De eerste financiering voor Sea of ​​Stars kwam van Kickstarter in 2020. Toen werd eind vorig jaar tijdens een Indie World Showcase bevestigd dat het naar de Nintendo Switch zou komen.