Shin Megami Tensei V – release gelekt door officiële Japanse site

Shin Megami Tensei V – release gelekt door officiële Japanse site

De officiële Japanse website voor de aankomende Shin Megami Tensei V van Atlus heeft mogelijk per ongeluk de releasedatum van de game onthuld, wat misschien eerder is dan we dachten!

De website is bijgewerkt met informatie over de release van de titel, inclusief de releasedatum van 11 november 2021. De bovengenoemde informatie is van de site verwijderd, wat een indicatie kan zijn dat de gelekte details echt waar zijn.

Shin Megami Tensei V zal wereldwijd gelijktijdig worden uitgebracht, we kunnen verwachten dat de game rond dezelfde tijd ook in andere regio’s wordt uitgebracht.

Atlus kondigde Shin Megami Tensei V voor het eerst aan als “Shin Megami Tensei HD” met een teaser tijdens de Nintendo Switch-presentatie op 12 januari 2017, wat eeuwen geleden lijkt.

De game wordt ontwikkeld met de Unreal Engine 4.

Wat te verwachten van Shin Megami Tensei V?

Op 23 oktober kondigde Atlus tijdens een livestream eindelijk de game aan als de vijfde genummerde titel in de serie met een nieuwe teaser. Producer Kazuyuki Yamai merkte in een interview met Famitsu op dat hij wil dat Shin Megami Tensei V meeleeft met de problemen die de wereld momenteel doormaakt, zoals terrorisme, kernwapens, werkloosheid, het onbehagen over levenslang pensioen en andere problemen in binnen- en buitenland.

Hij wil dat mensen kijken naar de ‘kenmerken van die tijd’.

In hetzelfde interview werd vermeld dat de Unreal Engine 4 een nieuwe omgeving creëert om mee te werken bij het maken van games, omdat het hen in staat stelt iets te maken en dit onmiddellijk op het gamescherm te bekijken, het geeft de makers meer tijd om besteden aan het bedenken van ideeën en vallen en opstaan.

Natuurlijk wordt Unreal Engine 5 steeds meer een ding, dus laten we hopen dat UE4 de game er in vergelijking daarmee nog steeds geweldig uit laat zien.