SNK – Technische beperkingen houden ports van King of Fighters tegen

SNK – Technische beperkingen houden ports van King of Fighters tegen

The King of Fighters XIV en XV zijn niet geport naar Nintendo Switch, maar SNK zou hierin geïnteresseerd zijn.

Yasuyuki Oda van SNK zei in een interview met Gamereactor dat het bedrijf heeft overwogen om beide vechtgames naar de console te brengen. Maar het lijkt erop dat technische problemen ervoor zorgen dat poorten niet worden uitgevoerd. Oda zei dat SNK “het geweldig zou vinden” om zowel The King of Fighters XIV als The King of Fighters XV op Switch te zetten en dat ze “er altijd aan denken”, maar er zijn momenteel geen plannen om dit te doen.

Waarom komt het niet naar Nintendo Switch?

Oda zei: “Ja, natuurlijk, als je een Switch hebt, heb je veel van onze retro-inhoud en kun je bijna alle SNK-vechtgames spelen. We hebben dit zelfs onderzocht met King of Fighters XIV en XV.” Een van de grootste problemen met KoF is dat je tussen de rondes alle bronnen moet laden, enzovoort voor je drie personages. Met de hardwarespecificaties en technische beperkingen van de Switch ging het niet zo goed. Het stoorde ons echt, we zouden het graag doen, en we denken er de hele tijd aan, maar op dit moment zijn er geen plannen.

Over The King of Fighters

De King of Fighters-serie, ook wel bekend als KOF, is SNK’s meest populaire en bekende vechtgameserie. Het belangrijkste verkoopargument is het grote aantal personages en het unieke “team”-systeem, dat zowel personages uit andere SNK-spellen als nieuwe bevat.

De eerste games in de serie zijn gemaakt voor SNK’s Neo Geo-videogamesystemen. De serie ging door totdat SNK in 2004 helemaal stopte met het maken van Neo Geo-spellen. Voor de volgende paar games zou het Atomiswave-arcadeplatform en vervolgens de Taito Type X2 worden gebruikt. Anders dan dit, zijn er poorten van arcade-spellen en originele

De King of Fighters-games zijn gemaakt voor veel verschillende consoles, waaronder SNK’s eigen Neo Geo Pocket, de Game Boy en Game Boy Advance, de Sega Saturn en Dreamcast, de PlayStation- en Xbox-serie consoles, en zelfs de N- Gage.

The King of Fighters XV, de nieuwste hoofdgame in de serie, werd aangekondigd tijdens de EVO 2019-finale en kwam op 17 februari 2022 uit voor PlayStation 4/5, Xbox Series X/S, Windows 10, Steam, en Epic Games (pc).