Sonic Frontiers – De volgende stap voor de komende 10 jaar

Sonic Frontiers – De volgende stap voor de komende 10 jaar

Sonic Frontiers moet volgens Sonic-hoofd Takashi Iizuka worden beschouwd als de ‘derde generatie’ van de serie. Bovendien moet de titel worden gezien als de “volgende stap voor de komende tien jaar.”

Iizuka maakte deze opmerkingen tijdens een interview met GamesBeat. De blog informeerde naar Sonic-enthousiastelingen en of het angstaanjagend is om te pronken met een nieuwe game. Dat bracht hem ertoe te vermelden hoe de oorspronkelijke generatie Sonic klassiek was, met side-scrolling gameplay, en hoe de hedendaagse gameplay begon met Sonic Adventure.

SEGA overweegt nu de toekomst van de franchise op lange termijn, en dat is waar Sonic Frontiers om de hoek komt kijken.

Takashi Iizuka over de toekomst van Sonic

Ik ben altijd benieuwd hoe mensen reageren op de dingen die we onthullen en laten zien. Ze zijn, zoals je zegt, een fervent stel. Als we terugkijken naar eerdere games, kunnen we zien dat de oorspronkelijke generatie side-scrolling was, met die traditionele Sonic-gameplay.

Vanaf Sonic Adventure bevatte de tweede generatie meer actuele gameplay. Wat we nu doen, gaat vooruit. Dit nadert de derde generatie. We begrijpen dat we ze iets nieuws aanbieden dat ze nu misschien niet logisch vinden.

Maar we wilden echt overwegen waar Sonic de volgende tien jaar heen zou moeten gaan.

Wat voor soort games moeten we gaan ontwikkelen om mensen geïnteresseerd te houden in de toekomst? Sonic Frontiers is de volgende logische stap voor de komende tien jaar. We hopen dat onze fans in ons geloven en houden van wat we hen bieden. We kijken uit naar de dag waarop ze het kunnen spelen en echt begrijpen waar het allemaal om draait.

Sonic Frontiers zal deze kerstperiode beschikbaar zijn op de Nintendo Switch.