Sonic Team baas – Hedgehog Engine zorgt Sonic Frontiers goed draait

Sonic Team baas – Hedgehog Engine zorgt Sonic Frontiers goed draait

De release van Sonic Frontiers staat voor de deur en iedereen zal kijken om te zien hoe goed het werkt op de Nintendo Switch.

Takashi Iizuka, de CEO van Sonic Team, werd geïnterviewd door Game Reactor om erachter te komen hoe Sonic Team erin slaagde Sonic Frontiers soepel te laten werken op verschillende platforms. Iizuka benadrukte dat de game is gemaakt met behulp van hun eigen Hedgehog Engine, die in 2011 debuteerde met de populaire Sonic Generations en sindsdien is bijgewerkt en geoptimaliseerd door het team. Iizuka beweert dat een voordeel van de Hedgehog Engine is dat hij heel goed schaalt over verschillende media.

Hij is ervan overtuigd dat Nintendo Switch-gebruikers blij zullen zijn met het eindproduct.

Wat te verwachten van Sonic Frontiers

“Ontwikkeling van dit enorm brede scala aan hardware is echt moeilijk. De Hedgehog Engine is wat we gebruiken, wat fantastisch is. Om ervoor te zorgen dat multiplatformproductie zo eenvoudig mogelijk is, hebben we de intern gebouwde Hedgehog gebruikt Engine sinds Sonic Generations en hebben deze verbeterd sinds 2010, terwijl de game in ontwikkeling was. Bovendien hebben we gewerkt aan het verbeteren van de multiplatformmogelijkheden van de engine. En zoals we zagen met Sonic Forces, waren we in staat om een ​​game te ontwikkelen voor zowel high- eindspecificatie computers en machines met extreem lage specificaties.

“Onze artiesten produceren een heleboel hoogwaardige dingen, dus als je deze fantastische high-end pc hebt, is dat uitstekend. We willen echter ook een vergelijkbare game-ervaring bieden aan Nintendo Switch-gebruikers. We gebruiken mogelijk geen dezelfde high-end assets, maar de Hedgehog Engine kan ze verkleinen tot een formaat dat ze vrij gelijkaardig lijken op een Nintendo Switch en een high-end pc.

Nou meer over de daadwerkelijke ervaring … later.