Speel Half-Life – Middels homebrew

Speel Half-Life – Middels homebrew

Half-Life, een zeer populaire first-person shooter ontwikkeld door Valve, is nu eindelijk speelbaar op Nintendo Switch via homebrew.

Homebrew is geweldig

Allereerst wil ik beginnen met te zeggen dat we piraterij of valsspelen op geen enkele manier of vorm willen verheerlijken. Maar we waarderen ook wat homebrew aan de spreekwoordelijke tafel kan brengen. We zullen hier nooit in detail ingaan op hoe je deze dingen moet doen, er zijn genoeg plaatsen die je zullen vertellen hoe.

video
play-rounded-fill

Goldscr engine

Dit is allemaal te danken aan de release van de aangepaste Goldsrc-engine op Nintendo Switch, waarmee spelers Half-Life kunnen spelen. Voor zover we kunnen nagaan, loopt het spel erg soepel, maar je zult waarschijnlijk lange pauzes tegenkomen terwijl het spel aan het laden of opslaan is.

Multiplayer wordt nog niet ondersteund, maar het is in de maak. Waarschijnlijk kun je Blue Shift en Opposing Force nu niet gebruiken omdat dat aangepaste kenmerken zijn die nog niet worden ondersteund.

Maar het gaat allemaal om te laten zien waartoe de Nintendo Switch in staat is en daarvoor buigen we onze hoed voor de homebrew-gemeenschap!

Ad