Splatoon 2 Rank X informatie

Splatoon 2 Rank X informatie

Als eind april de 3.0 update van Splatoon 2 uitkomt zal er ook een nieuwe rank bijkomen. Rank X, hoe deze eruit gaat zien? Laten we eens kijken.

Op de Japanse website van Splatoon is een hoop nieuwe informatie uitgekomen omtrent de nieuwe X rank. Deze rank zal enkel zijn voor de allerbeste Splatoon spelers.

De X rank kan dan ook gezien worden als een eXtreme moeilijkheidsgraad. Spelers die nu in S+10 of hoger zitten zullen automatisch overgezet worden naar deze nieuwe rank.

Voor wie is rank X?

Zoals gezegd is deze rank alleen weggelegd voor de beste Splatoon spelers. Het zijn de spelers die nu een rank hebben hoger dan S+10. Om aan te geven hoe klein deze groep is heeft Nintendo een tabel vrijgegeven met een verdeling van alle spelers. 

In deze tabel (gemaakt op 4 maart) is de verdeling van alle spelers over de ranken te zien. Het overgrote deel van alle spelers zit ergens tussen de A+ en C- rank. Slechts 13 procent weet een S rank of hoger te halen. Van alle Splatoon 2 spelers is slechts 1% hoger dan S+10. Voor die ene procent hele competitief ingestelde spelers is deze nieuwe rank in het leven geroepen.

Waarom is er deze nieuwe rank?

De nieuwe rank komt er om eerlijkere potjes te maken. Spelers die rank S+ bereikt hebben worden op dit moment allemaal bij elkaar gegooid. Of je nou S+1 of S+20 bent. Om dat te voorkomen is rank X ontworpen. Binnen deze rank zullen spelers van gelijk niveau met elkaar gematcht worden.

Hoe werkt deze nieuwe rank?

Hoe gaan ze er dan voor zorgen dat de potjes nu eerlijker worden? Het werkt net wat anders dan het gewone ranking systeem. Tot en met rank S+10 krijg je nog gewoon de balk te zien die je vol moet laten lopen. Verlies je te vaak dan breekt de balk en begin je opnieuw of zak je in rank.

Vanaf het moment dat je rank X behaald hebt kom je in een nieuw systeem terecht. Vanaf dan gaan ze over op “X power” in het Nederlands wordt dat waarschijnlijk “X kracht”. Spelers binnen de X rank zullen gematcht worden met mensen die zo veel mogelijk dezelfde X kracht hebben. Deze X kracht zal iedere maand op de eerste dag van de maand gereset worden. Is je X rank op het moment van zo’n reset te laag, dan word je teruggezet naar S+9. Op die manier zul je moeten blijven spelen om de X rank te behouden.

Wat veranderd er verder?

Omdat Nintendo met deze update het spel beter geschikt willen maken voor competitieve spelers zal er ook wat veranderen in de wisseling van stages. Deze verandering heeft niet alleen gevolgen voor de wisseling van stages, ook de release van nieuwe stages en wapens zal veranderen. Waar deze eerder verspreid over een maand werden uitgegeven zullen nieuwe wapens en stages nu allemaal aan het begin van de maand uitkomen.

Daarnaast vindt er een verandering plaats bij het wisselen van stages. Nu wordt er iedere twee uur gekozen uit ongeveer twintig verschillende stages. Straks zullen er per maand slechts 8 stages zijn waartussen gewisseld wordt. Op die manier kunnen spelers beter bekend raken met de stages en hun uitrusting en wapens beter afstemmen. Iedere maand veranderen deze 8 stages. Overigens heeft dit op turf wars geen effect. Daar zullen nog steeds alle stages gewisseld worden.

Wanneer kunnen we deze update verwachten?

De update staat gepland voor eind april. Spelers die op dat moment in S+10 of hoger zitten zullen automatisch overgezet worden naar rank X. Op 1 juni zal dan de eerste reset plaatsvinden.

Vanaf dat moment zal de reset iedere eerste dag van de maand plaatsvinden. Deze update staat los van de aangekondigde betaalde DLC. Deze zal pas in de zomer van 2018 uitkomen en zal €20 kosten.

Ad