Splatoon 3 – Chocolade Splatfest in februari

Splatoon 3 – Chocolade Splatfest in februari

Volgens Nintendo vindt de volgende maand een gloednieuw Splatfest met als thema “je favoriete chocoladesmaak” plaats in Splatoon 3.

De drie teams die beschikbaar zijn voor spelers zijn Team Milk Chocolate, Team White Chocolate en Team Dark Chocolate. Hier in Europa begint het festival op 11 en 13 februari en zal naar verwachting een feest worden.

Inhoudsopgave (TOC)

Over Splatoon 3

Inkt zal vallen op de Splatlands!

Betreed de Splatlands, een verschroeide woestijn waar Inklings en Octolings wonen met een geschiedenis van gevechten. Het adrenaline-aangedreven centrum van deze stoffige woestenij ligt in Splatsville, de stad van de anarchie.

Zelfs in deze barre omgeving regeert Turf War oppermachtig, aangezien gevechten plaatsvinden in gloednieuwe levels verspreid over de omliggende wildernis.

Samen met een nieuw inktslingerwapen in de stijl van een boog, stellen de dynamische nieuwe manoeuvres van deze jagers hen in staat aanvallen te vermijden en meer territorium te bestrijken.

Kenmerken:

verbeterde Turf War-gameplay: Turf War is duidelijk de favoriete bezigheid van de mensen in een stad genaamd Splatsville. In een race van drie minuten vechten twee teams van vier personen om het meeste territorium op de kaart te markeren. Er zijn nieuwe bewegingen toegevoegd, zoals de Squid Roll, waarmee spelers uit de inkt kunnen springen terwijl ze ronddraaien, en de Squid Surge, waarmee zwemmers in één keer tegen muren op kunnen zwemmen. Tijdens het uitvoeren van de beweging gloeit het personage van een speler en buigt het inkt af van tegenstanders.

De Turf War-gevechten vinden plaats in een reeks exotische omgevingen, zowel nieuwe als oude. Stages zoals Eeltail Alley, Scorch Gorge, Mincemeat Metalworks en Undertow Spillway zijn exclusief voor de Splatlands. Daarnaast is er de gloednieuwe Hagglefish Market, een pier die overloopt van levendige straatverkopers. Daarnaast zijn enkele podia uit Greater Inkopolis terug, waaronder Mahi-Mahi Resort, Hammerhead Bridge en het Museum van Alfonsino. Bij de lancering wachten 12 podia, inclusief die in de videopresentatie. Gratis upgrades na het debuut omvatten de toevoeging van meer levels.

Het trio van Deep Cut Anarchy Splatcast, een populaire nieuwsshow uit Splatville, wordt gepresenteerd door de band Deep Cut. Naast andere nieuwsitems geven ze details over de huidige gevechtsfasen. Deze updates kunnen nu, voor het eerst in de serie, worden gelezen terwijl je door Splatville beweegt.

Terugkeer van Splatfests: in deze wedstrijden kiezen deelnemers een van de drie opties binnen een vooraf bepaald onderwerp door hun stem uit te brengen. Op basis van die beslissing vertegenwoordigen ze het team en wordt de winnaar bepaald door gevechten gedurende een bepaalde tijd. Splatfests zullen uit twee delen bestaan, met in de eerste helft 4-v-4 Turf War-wedstrijden tussen de drie teams. De gloednieuwe Tricolor Turf War-gevechten, een nieuwe modus waarin drie teams tegelijkertijd de strijd aangaan, zijn opgenomen in de tweede helft. Kan het winnende team standhouden in dit ongebruikelijke 4-v-2-v-2 wedstrijdformat?

De primaire wapens van de Splatlands: Splatoon 3 wordt gelanceerd met toegang tot elk primair wapentype uit de eerste game. De Tri-Stringer, die op een boog lijkt en in drie richtingen tegelijk kan schieten, is ook geïntroduceerd. Het vuurt geladen kogels af die tijdelijk bevriezen voordat ze ontploffen. Door te zwaaien, creëert de Splatana Wiper middelpuntvliedende kracht die inktbladen in de lucht lanceert. Het wordt een geladen schuine streep als het na het opladen wordt gezwaaid.

Speciale wapens: Nadat spelers genoeg aarde hebben geïnkt, kunnen ze speciale soorten wapens gebruiken en introduceert Splatoon 3 verschillende gloednieuwe en onderscheidende speciale wapens. Deze omvatten de Tacticooler, die bij gebruik ervoor zorgt dat er een koelkast tevoorschijn komt met drankjes die de statistieken van het team helpen. De Wave Breaker laat ook geluidsgolven los in de buurt. Een haaivormige, door inkt aangedreven vlotter, de Reefslider genaamd, schiet ook vooruit en overspoelt daarbij tegenstanders met inkt. De Tenta Missiles, Inkjet, Ink Storm, Ultra Stamp en Booyah Bomb, naast andere bekende speciale wapens uit de Splatoon-serie, maken een comeback. Om spelers de combinatie te laten ontdekken die het beste bij hun spettertechniek past, worden speciale wapens gekoppeld aan primaire wapens.

Gevechtsmodi: er zijn meer vormen van schermutselingen in de Splatlands dan Turf War-gevechten. Spelers nemen deel aan Anarchy Battles voor ranglijsten. Splat Zones, Tower Control, Rainmaker en Clam Blitz behoren tot de vier verschillende modi die afwisselend beschikbaar zijn. Spelers die alleen een uitdaging willen aangaan, kunnen de Anarchy Battle (Series) bekijken. Als je samenwerkt met vrienden, is deelname aan Anarchy Battle (Open) de betere optie. Spelers kunnen de modi en andere instellingen in Private Battles aanpassen aan hun voorkeuren. Voor het eerst in de serie is het mogelijk om in een bepaalde groep te blijven spelen nadat een wedstrijd is afgelopen in elke beschikbare modus in de lobby, met uitzondering van Anarchy Battle (Series). Bij de Shoal kunnen spelers verschillende spelstijlen spelen met aangrenzende spelers door lokale communicatie te gebruiken.

Salmon Run-modus is terug in Splatoon 3 en het is de grootste tot nu toe. Vier spelers moeten samenwerken om Power Eggs te vangen van de zalmachtigen die hen naderen. Je kunt Salmon Run spelen wanneer je maar wilt in Splatoon 3. Spelers komen gemene dieren tegen die bekend staan ​​als Boss Salmonids, zoals de Big Shot en de nieuwe Slammin’ Lid. Cohozuna, een gigantische koningszalmachtige, kan soms verschijnen. Daarnaast is er Big Run, een terugkerend verschijnsel waarbij zalmachtigen de metropool overspoelen waar Inklings en Octolings wonen.

Return of the Mammalians: De gloednieuwe Story Mode is geweldig om te wennen aan gevechten en wapens terwijl je op zoek gaat naar Alterna, de geheimen van de Fuzzy Ooze en hoe deze verband houden met het titelconcept van de game. Spelers gaan de strijd aan met het Octarian Army, waarvan de troepen merkwaardig met haar bedekt zijn, als Agent 3, het nieuwste lid van de New Squidbeak Splatoon. Spelers kunnen samen met hun Smallfry-partner verschillende niveaus verkennen, elk vol bochten en wendingen.

Features in de lobby: Er zijn veel features in de lobby van Splatsville. Er worden 3D-hologrammen van online vrienden getoond. Het is eenvoudig om als vijand langs te komen of als bondgenoot mee te doen tijdens gevechten. Bovendien kunnen gebruikers, door lid te worden van een team en deel te nemen, altijd zien wat hun vrienden aan het doen zijn. Er is ook een Memory Player beschikbaar in de lobby, waarmee je eerdere wedstrijden in hun geheel kunt bekijken vanuit het perspectief van elke speler.

Aanpassen met behulp van de catalogus: Splashtags verschijnen wanneer gevechten beginnen. U kunt ze personaliseren door de titel, achtergrond en badge te wijzigen. De emoties die een personage gebruikt om een ​​overwinning in een gevecht te vieren, kunnen ook worden aangepast. De in-game catalogus, die beschikbaar zal zijn in Hotlantis, een gemakswinkel aan de rand van Splatsville, zal al deze items en nog veel meer bevatten. Gevechtspunten kunnen voor verschillende dingen worden ingewisseld, waaronder vaardigheidsbrokken en seizoensuitrusting. Na de eerste release van de catalogus zullen er twee jaar lang elke drie maanden upgrades beschikbaar zijn.

Tableturf Combat: De 1-v-1 competitieve kaartstrijd van Turf War heet Tabletturf Battle en vindt plaats in de Tabletturf Battle Dojo op het lege terrein van Splatville. Spelers kunnen verschillende kaarten gebruiken om verschillende vormen te maken, kracht op te bouwen en deze vervolgens allemaal tegelijk vrij te geven met een unieke terugaanval. Er zijn meer dan 150 kaarten beschikbaar om te verzamelen.

SplatNet 3: SplatNet 3 is een mobiel-compatibele online service voor de Splatoon 3-videogame die beschikbaar is via de Nintendo Switch Online-app. Het heeft functies zoals de mogelijkheid om unieke in-game uitrusting te kopen in de SplatNet Gear Shop en gevechtsstatistieken bij te houden, en nog veel meer. Crusty Sean’s Wandercrust is een gloednieuwe functie. Met behulp van de Inked Points die zijn verkregen door overwinningen, kan de reis van Crusty Sean worden ondersteund. Bij de lancering is SplatNet 3 toegankelijk.

Winkelwinkels en de Nintendo Switch eShop verkopen beide Splatoon 3.