Splatoon 3 – Cloud saves alleen voor offline play

Splatoon 3 lijkt cloudopslag mogelijk te maken, hoewel het ingewikkelder is dan dat.

Na het zien van de aangepaste pagina van het spel op de Noord-Amerikaanse website van Nintendo, begonnen fans te speculeren over de waarschijnlijkheid van opslag in de cloud. Afgezien van online spelen, beweert de vermelding ondubbelzinnig dat cloudopslag is ingeschakeld voor Nintendo Switch Online-abonnees.

Cloud slaat op of niet?

Een vermelding voor Splatoon 3 in de Switch eShop bevestigt het gerucht over cloud saves, maar het komt met een waarschuwing. De mogelijkheid lijkt beperkt te zijn tot het opslaan van gegevens voor offline spelen. Met andere woorden, componenten zoals de verhaalmodus voor één speler Return of the Mammalians zouden een back-up moeten hebben, maar geen online voortgang.

Misschien herinner je je nog dat Splatoon 2 helemaal geen cloudopslag toestond. Hoewel het lijkt alsof Splatoon 3 op dat gebied enige capaciteit zal hebben, lijkt Nintendo niet helemaal te willen gaan. Het bedrijf maakt zich mogelijk zorgen over online gamers die vals spelen en cloudopslagen misbruiken.

Voordat we dit stuk plaatsten, hebben we geprobeerd contact op te nemen met Nintendo of America in de hoop duidelijkheid te krijgen. Helaas, als het gaat om Splatoon 3, onthult het bedrijf niets over cloud saves. “We hebben niets aan te kondigen over deze kwestie”, zei Nintendo of America eenvoudigweg.

Niemand kan echt uitleggen wat er op dit moment aan de hand is, aangezien Nintendo niet openbaar maakt. Misschien krijgen we een definitieve uitleg dichter bij de lancering – de game is nog een paar maanden verwijderd, met een releasedatum van 9 september 2022.

Over Splatoon 3

In de aankomende Splatoon-game moet je de Splatlands besmeuren!

Betreed de Splatlands, een verzengende woestijn waar de door de strijd geharde Inklings en Octolings wonen. De adrenaline-aangedreven kern van deze stoffige woestenij ligt Splatsville, de stad van de wanorde.

Turf War* blijft oppermachtig, zelfs in deze barre omgeving, terwijl conflicten oplaaien in nieuwe levels in de omringende wildernis, zoals de adembenemende Scorch Gorge.

Een nieuw boogvormig wapen om inkt te slingeren en nieuwe speciale wapens, zoals de zinkende Crab Tank, stellen deze strijders in staat aanvallen te ontwijken en meer territorium te bestrijken.