Splatoon 3 Update 3.1.0: Wijzigingen in Multiplayer, Splatfests en Salmon Run

Splatoon 3 Update 3.1.0: Wijzigingen in Multiplayer, Splatfests en Salmon Run

Samenvatting

We behandelen de recente update van Splatoon 3, versie 3.1.0, uitgebracht door Nintendo. De update brengt wijzigingen aan in DLC, Splatfests, multiplayer, subwapens en speciale wapens. De wijzigingen aan hoofdwapens benadrukken bijvoorbeeld hun unieke eigenschappen en versterken bepaalde combinaties van sub- en speciale wapens. Bovendien creƫren de wijzigingen in subwapens meer manieren om bepaalde subwapens te gebruiken en beperken ze strategieƫn waarbij herhaaldelijk gebruik wordt gemaakt van bepaalde subwapens.

Bovendien verbeteren de wijzigingen aan speciale wapens hun prestaties en verminderen ze ongunstige omstandigheden. We behandelen ook wijzigingen in Salmon Run- en Splatfest-punten, waardoor het minder lijkt alsof het winnende team al is bepaald.


Splatoon 3-update 3.1.0

Nintendo heeft zojuist aangekondigd dat er een gloednieuwe update voor hun populaire game Splatoon 3 is uitgebracht. De update, genaamd versie 3.1.0, brengt een groot aantal nieuwe veranderingen en functies in het spel waar spelers zeker enthousiast over zullen zijn. Hier is alles wat u moet weten over de update.

Wijzigingen in DLC

Als onderdeel van de update heeft Nintendo enkele nieuwe gegevens aan de game toegevoegd die betrekking hebben op Inkopolis tijdens Splatfests. Dit geeft spelers een aantal interessante nieuwe inzichten in het verhaal en de overlevering van de game.

Wijzigingen in Splatfests

De update bevat ook een nieuw nummer dat wordt afgespeeld tijdens Splatfest Battles en Tricolor Turf Wars. Dit nummer wordt afgespeeld, ongeacht of de speler de DLC heeft gedownload. Nintendo heeft ook de punten aangepast voor elke categorie tijdens de Splatfest-eindresultaten.

Andere wijzigingen

Categorie Voor Na

Splatfest Sneak Peek +8p +7p

% van de stemmen +10p +8p

Splatfest Battle (Open) +12p +12p

Splatfest Battle (Pro) +12p +12p

Driekleurengevecht +15p +18p

Totaal 57p 57p

Deze aanpassingen zouden ervoor moeten zorgen dat het spel eerlijker en evenwichtiger aanvoelt voor spelers.

Wijzigingen in multiplayer

De update bevat een aantal wijzigingen aan hoofdwapens, subwapens en speciale wapens die de gameplay dynamischer en spannender moeten maken.

Belangrijkste wapenwijzigingen

Specificaties voor sommige hoofdwapens zijn aangepast om ze unieker en interessanter in het gebruik te maken.

Wapen + Details wijzigen

  • Splattershot Nova De bewegingssnelheid tijdens het schieten is nu ongeveer 10% hoger. Inktspatten vallen nu gemakkelijker rond de voeten van de speler.
  • Luna Blaster Luna Blaster Neo Vergroot de straal van het explosiegebied dat 70,0 schade aanricht met ongeveer 50%. Geen wijzigingen in de straal van het gebied dat 50/0 schade aanricht.
  • Big Swig Roller Het schadeverliespercentage aangepast op basis van de verticale zwaaiafstand, waardoor de hoeveelheid schade geleidelijker afneemt dan voorheen. Door deze wijziging is de afstand waarop 100.0+ schade kan worden toegebracht met ongeveer 15% verlengd en de afstand waar 50.0+ schade kan worden toegebracht met ongeveer 49%.
  • Snipewriter 5H De maximale schade is verhoogd van 60,0 naar 68,0.
  • Slosher Slosher Deco Het schadeverliespercentage aangepast wanneer een speler iemand aanvalt die verticaal lager is dan hijzelf, waardoor het moeilijker wordt om schade te verminderen. Door deze wijziging is de minimale hoeveelheid schade die aan een tegenstander wordt toegebracht 50,0.
  • Mini Splatling Zink Mini Splatling Verhoogde brandduur met ongeveer 17%.
  • Dapple Dualies Dapple Dualies Nouveau Verkorte tijd die een speler nodig heeft om te kunnen handelen na een Dodge Roll met ongeveer 0,06 seconden.
  • Splat Dualies De bewegingssnelheid van de Dodge Roll is verhoogd, waardoor de tijd die nodig is om te bewegen met ongeveer 0,06 seconden is verkort.
  • REEF-LUX 450 Heeft de diffusiehoek smaller gemaakt afhankelijk van de hoeveelheid lading, waardoor het gemakkelijker wordt om je te concentreren op het aanvallen van een enkel gebied. De bewegingssnelheid tijdens het opladen is nu ongeveer 10% hoger.

De update bevat ook enkele wijzigingen in subwapens, die spelers meer opties voor hun gameplay-strategieƫn zouden moeten bieden.

Subwapen + Details wijzigen

  • Angle Shooter Verdubbelde ongeveer de straal van de inktspatten die optreden wanneer het terrein raakt.
  • Burst Bomb De hoeveelheid verbruikte inkt van een standaard inkttank is verhoogd van 40% naar 45% als de speler niet over de “Inktbesparing” beschikt (Sub)ā€ mogelijkheid uitgerust. De hoeveelheid inkt die wordt verbruikt wanneer het maximale aantal vaardigheden is gebruikt, verandert niet.

Speciale wapenwijzigingen

Tot slot bevat de update wijzigingen in de prestaties van enkele speciale wapens, waardoor ze effectiever en interessanter in het gebruik zouden moeten worden.

Speciaal wapen + details wijzigen

  • Inktzuiger Vergroot de straal van de buitenomtrek bij het opzuigen van inkt met ongeveer 10% om een ā€‹ā€‹groter gebied te bestrijken dan voorheen.
  • Tacticooler Verhoogde de initiĆ«le installatiesnelheid bij het gooien van de Tacticooler met ongeveer 33%, zodat deze verder kan worden ingesteld dan voorheen. Ongeveer een verdubbeling van de horizontale straal van het gebied waar spelers een drankje kunnen drinken.
  • Reefslider De hoeveelheid toegebrachte schade verhoogd van 60,0 naar 70,0 wanneer je op grote afstand in een explosie terechtkomt, en de straal van dat gebied ruwweg vergroot 17%. De straal van de inktspatten van een explosie is vergroot met ongeveer 21%.
  • Inkjet Vergroot de straal van het explosiegebied dat 50,0 schade aanricht met ongeveer 43%. Geen wijzigingen in de straal van het gebied dat 30,0 schade aanricht. De inktstraal die naar buiten komt als je op B drukt, is versterkt, waardoor spelers hoger kunnen springen dan voorheen.
  • Ultra Stamp Verhoogde de straal van het gebied waar een speler kan worden beschadigd door de schokgolven van voortdurende stampaanvallen met ongeveer 43%. Verbeterde draaiprestaties bij continue stampaanvallen, waardoor het gemakkelijker wordt om van richting te veranderen. Bij continue stempelaanvallen wordt de stempel nu doorschijnend weergegeven op het scherm van de gebruiker, zodat ze gemakkelijker kunnen zien waar ze naartoe gaan.
  • Crab Tank Introduceerde een interval waarin spelers ongeveer 0,33 seconden niet kunnen aanvallen nadat ze vanuit de mobiele modus zijn teruggekeerd naar de aanvalsmodus. De hoeveelheid tijd die spelers nodig hebben om opnieuw actie te ondernemen na het speciale einde is verhoogd.
  • Kraken Royale Het is makkelijker gemaakt voor een speler om teruggeduwd te worden door een vijandelijke aanval in de Tower Control-modus wanneer de speler op de toren staat. Zo gemaakt dat een speler al zijn mosselen en power clams laat vallen waar ze ook zijn wanneer ze deze special gebruiken in de Clam Blitz-modus.

Gear wijzigingen

De update bevat ook wijzigingen in sommige gear mogelijkheden, waardoor ze nuttiger en interessanter in het gebruik zouden moeten zijn.

GearĀ  Details wijzigingen

  • Sub Resistance omhoog Schade door burst-bommen en koolzuurbommen zal meer dan voorheen worden verminderd, zelfs met slechts een paar uitrustingsmogelijkheden. De schadevermindering door het uitrusten van de maximale uitrustingsmogelijkheden verandert niet.
  • Openingsgambiet Als een speler een vijand spettert of helpt bij het spatten terwijl deze versnellingsmogelijkheid actief is, wordt het effect nu met ongeveer 15,0 seconden verlengd in plaats van ongeveer 7,5 seconden. Zo gemaakt dat de Intensify Action-versnellingsvaardigheid ook optreedt wanneer deze versnellingsvaardigheid van kracht is. Het effect is gelijk aan 3.0 primaire versnellingsmogelijkheden.

Wijzigingen in Salmon Run

Tot slot bevat de update wijzigingen in Salmon Run die het spel leuker en eerlijker moeten maken voor spelers.

Het interval tussen het aanraken van een gouden ei en het kunnen gebruiken ervan is voor alle spelers ongeveer gelijk gemaakt. Door de animatiesnelheid aan te passen wanneer een Gouden Ei in de levensring van een niet-gastheerspeler gaat, is het interval tussen het aanraken van een Gouden Ei en het kunnen gebruiken ervan nu ongeveer hetzelfde voor de gastheer- en niet-gastheerspelers. Als de communicatievertragingen echter een bepaald niveau overschrijden, is de timing mogelijk niet dezelfde als die van de gastspeler.

Deze veranderingen zouden Salmon Run leuker en eerlijker moeten maken voor alle spelers, ongeacht hun systeem of verbindingssnelheid.

Conclusie

Kortom, Splatoon 3’s versie 3.1.0-update brengt belangrijke veranderingen met zich mee in DLC, Splatfests, multiplayer, Salmon Run en uitrustingsmogelijkheden. De wijzigingen zijn bedoeld om het spel evenwichtiger te maken, de spelerservaring te verbeteren en meer manieren te creĆ«ren waarop spelers wapens en vaardigheden kunnen gebruiken. De introductie van nieuwe wapens en vaardigheden heeft het spel spannender gemaakt, terwijl de aanpassingen aan bestaande wapens en vaardigheden ze krachtiger en efficiĆ«nter hebben gemaakt.

De aanpassingen aan Splatfest-punten moeten het spannender maken voor spelers en ervoor zorgen dat het winnende team pas op het allerlaatste moment beslist wordt. De wijzigingen in de multiplayer zullen de unieke eigenschappen van wapens benadrukken en bepaalde combinaties van sub- en speciale wapens versterken. Voor subwapens zouden de veranderingen meer manieren moeten creƫren om ze te gebruiken en strategieƫn moeten beperken die herhaaldelijk gebruik van bepaalde subwapens gebruikten. De wijzigingen in Salmon Run moeten ervoor zorgen dat vertraging minimaal is, ongeacht welk systeem de host is, waardoor de algehele ervaring voor spelers wordt verbeterd.

Met deze wijzigingen blijft Splatoon 3 een populaire game onder spelers en biedt het een spannende en boeiende multiplayer-ervaring die ervoor zorgt dat spelers blijven terugkomen voor meer. Met zijn levendige kleuren, unieke gameplay-mechanismen en constante updates is Splatoon 3 een must-play voor elke fan van het shooter-genre.

Veelgestelde vragen:
  • V: Wanneer is Splatoon 3 update 3.1.0 uitgebracht?
    • A: Nintendo heeft de update aangekondigd en uitgebracht op 31 maart 2023.
  • V: Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in Splatoon 3 update 3.1.0?
    • A: De update richt zich op het toevoegen van Splatfest-gegevens, het aanpassen van Splatfest-punten en het aanpassen van online multiplayer. Er zijn wijzigingen aangebracht in hoofdwapens, subwapens, speciale wapens en uitrustingsmogelijkheden. Er zijn ook aanpassingen gemaakt aan het nieuwe speciale wapen Kraken Royale in bepaalde modi om ongunstige omstandigheden te verminderen. Bovendien is Salmon Run verbeterd om vertraging te minimaliseren, ongeacht welk systeem de host is.
  • V: Wat zijn de wijzigingen die zijn aangebracht aan Splatfest-punten?
    • A: Er zijn aanpassingen aan het rustrapport aangebracht, zodat het minder lijkt alsof het winnende team al is bepaald.
  • V: Wat zijn de wijzigingen die zijn aangebracht aan de hoofdwapens?
    • A: De veranderingen zouden de unieke eigenschappen van wapens moeten benadrukken en bepaalde combinaties van sub- en speciale wapens moeten versterken. De specificaties voor enkele hoofdwapens zijn gewijzigd.
  • V: Wat zijn de wijzigingen die zijn aangebracht aan subwapens?
    • A: De veranderingen zouden meer manieren moeten creĆ«ren om bepaalde subwapens te gebruiken, evenals strategieĆ«n die herhaaldelijk gebruik maken van bepaalde subwapens moeten beperken. De specificaties voor sommige subwapens zijn gewijzigd.
  • V: Wat zijn de wijzigingen aan speciale wapens?
    • A: We hebben de prestaties van elk speciaal wapen beoordeeld en aangepast nu het gebruik van nieuwe speciale wapens in Splatoon 3 beter ingeburgerd is. Voor het nieuwe speciale wapen Kraken Royale zijn de basismogelijkheden ongewijzigd, maar het is in bepaalde modi aangepast om ongunstige omstandigheden te verminderen.
  • V: Wat zijn de wijzigingen die zijn aangebracht aan de uitrustingsmogelijkheden?
    • A: Schade door burst-bommen en koolzuurbommen zal meer dan voorheen worden verminderd, zelfs met slechts een paar uitrustingsmogelijkheden. Als een speler spettert of helpt bij het spetteren van een vijand terwijl de Opening Gambit-versnellingsvaardigheid actief is, wordt het effect nu verlengd met ongeveer 15,0 seconden in plaats van ongeveer 7,5 seconden. De versnellingsvaardigheid Intensify Action zal ook optreden wanneer de openingsgambit-versnellingsvaardigheid van kracht is. Het effect is gelijk aan 3.0 primaire versnellingsmogelijkheden.
  • V: Wanneer wordt de volgende Splatoon 3-update uitgebracht?
    • A: Nintendo is van plan de volgende update aan het einde van het huidige seizoen uit te brengen. Het zal zich voornamelijk richten op balansaanpassingen en het toevoegen van functies voor het nieuwe seizoen dat in juni begint.