Third-party docks pas op

Third-party docks pas op

Afgelopen week kwam Nintendo met firmwared 5.0.0 update voor de Nintendo Switch. De update leek op het eerste oog geen grote veranderingen te bevatten. Nu blijkt er toch iets essentieels veranderd!

Al snel na het uitkomen van de update verschenen er op verschillende fora berichten dat het de Nintendo Switch zou kunnen bricken. Nadat al deze meldingen met elkaar vergelijken zijn lijkt het te komen door het gebruik van third-party docks.

Zo hebben we meldingen gehoord van Nyko docks, C-Force en Bigben maar het zou om nog meer partijen kunnen gaan.

Bricken van Nintendo Switch

Het bricken van een systeem wil zeggen dat deze niet meer werkt. Vaak is dit ook onomkeerbaar, je kan dit zelf niet zomaar terugdraaien. Nintendo zal hiervoor met een oplossing moeten komen.

Tot op heden heeft Nintendo nog niet gereageerd op het probleem. Of er achter de schermen al aan een nieuwe update gewerkt wordt die het bricken kan voorkomen is dus nog niet bekend. Maak je vaak gebruik van een third-party dock dan is het dus verstandig om nog even te wachten met de update.

Heb je de update al uitgevoerd?

Dan is het verstandiger om je third-party dock(s) tijdelijk niet te gebruiken. Zodra Nintendo op het probleem heeft gereageerd of er meer bekend is over een mogelijke oplossing maken we dit zo snel mogelijk bekend.