SteamWorld Build komt in 2023

SteamWorld Build komt in 2023

Thunderful heeft een nieuwe game geïntroduceerd genaamd SteamWorld Build, die wordt beschreven als “een multi-level stedenbouwavontuur dat je uitdaagt een welvarende stad boven de grond te vestigen, terwijl je hulpbronnen ontgint en omgaat met monsters beneden.” Later in 2023 zal het zijn debuut maken op de Nintendo Switch.

The Station, een interne Thunderful-studio, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SteamWorld Build.

video
play-rounded-fill

Over SteamWorld Build

Je kruipt in de huid van een architect in SteamWorld Build, waar je een SteamWorld-mijnstad ontwerpt. Je moet het land ontruimen en huizen bouwen voor je Steambot-bewoners. Je moet er ook voor zorgen dat ze eten en leuke activiteiten hebben om ze bezig te houden. Je zult ook de verlaten mijn verkennen die zich onder je stad bevindt. Deze mijn zou rijk zijn aan oude technologie die een middel zou kunnen zijn om de naderende ramp te ontwijken. Om je stad te laten groeien, moet je gebruik maken van de natuurlijke hulpbronnen die bovengronds zijn, evenals de overvloedige ertsen die in de mijn zijn begraven. Moedig nieuwe woonniveaus aan om deel te nemen aan de missie om dieper te gaan, ongelooflijke rijkdom te ontdekken en hen uiteindelijk te helpen de planeet te ontvluchten door de nodige hulp te bieden.

SteamWorld Build is gelijktijdig gemaakt voor zowel pc’s als consoles. Dit heeft ervoor gezorgd dat het ontwerp, de gebruikerservaring en de gebruikersinterface van de game allemaal goed functioneren wanneer een speler een controller gebruikt in plaats van een muis en toetsenbord. De game biedt een gebruiksvriendelijke interface en mechanica die bedoeld zijn om zowel ervaren gamers als nieuwkomers in het stedenbouwersgenre aan te spreken. Bovendien biedt het spel spelers de mogelijkheid om uit drie verschillende moeilijkheidsgraden te kiezen.

Over de aankondiging die vandaag werd gedaan, zei de directeur van het SteamWorld Universe en de franchise, Brjánn Sigurgeirsson, het volgende: “Toen The Station in 2020 bij Thunderful kwam en ons vertelde dat ze een stedenbouwer wilden maken, dacht dat het een geweldige kans bood voor SteamWorld en Thunderful om naar een ander nieuw genre te gaan. Vanwege hun ervaring met creëren voor LittleBigPlanet, dat cross-overs had met God of War en Dark Souls, evenals een groot aantal andere IP’s, zijn ze bekend met wat het is alsof je aan grote IP’s werkt. Nadat ik een aanzienlijke hoeveelheid tijd heb besteed aan de ongelooflijke gameplay-cyclus die ze tot stand hebben gebracht tussen bovengrondse stadsbouw en ondergrondse mijnbouw, kan ik eerlijk zeggen dat ik ongelooflijk blij ben met wat ze hebben bereikt in de SteamWorld-omgeving.

“De kans krijgen om te werken aan een bekroond merk dat door fans wordt aanbeden, was een waar genoegen voor ons”, merkte The Station-producer Adam Vassee op. “De mogelijkheid hebben om aan een bekroonde franchise te werken” We hebben veel werk verzet om ervoor te zorgen dat de game de aangename smaak van eerdere inzendingen behoudt, maar we hebben ook het geluk dat de SteamWorld-serie draait om experimenteren met nieuwe ideeën. Dit heeft ons de vrijheid gegeven om onze eigen draai te geven aan SteamWorld en het genre van de stedenbouwer, waardoor we een spelsysteem hebben kunnen creëren dat intuïtief is en doet denken aan Anno meets Dungeon Keeper, waarvan we denken dat het anders is dan al het andere dat momenteel beschikbaar is. .

SteamWorld-Telegraph

Daarnaast werd onthuld dat meer informatie over de SteamWorld-serie later dit jaar bekend zou worden gemaakt, bij de première van het gemeenschapsgerichte programma SteamWorld Telegraph. Aangezien de SteamWorld-gameserie de komende jaren blijft groeien, zal Sigurgeirsson “samenwerken met alle Thunderful-teams die SteamWorld-titels produceren, waardoor kwaliteit en consistentie in alle games worden gegarandeerd.”

Op Steam is nu een demoversie van SteamWorld Build beschikbaar voor iedereen die de game van dichterbij wil bekijken.

Ad