Super Pac-Man is de volgende Arcade Archives-game

Super Pac-Man is de volgende Arcade Archives-game

Hamster heeft aangekondigd dat het elke week een nieuwe game zou toevoegen aan het Arcade Archives-label van vintage games. Super Pac-Man komt deze week naar de Nintendo Switch eShop.

Pac-Man eet appels, bananen in trosjes, donuts, hamburgers, gebakken eieren, korenaren, sneakers, stukjes cake, frambozen, limoenen, kopjes koffie, champignons, Galaxians, bellen en klavers in plaats van stippen. Pac-Man moet sleutels eten om bepaalde portalen te ontgrendelen om toegang te krijgen tot de paden die deze dingen bevatten. De sleutels ontgrendelen minder handige ingangen naarmate de niveaus stijgen.

video

Over Super Pac-Man

Het labyrintpatroon is op elk bord hetzelfde, maar de kleur van de doolhofmuren varieert van bord tot bord. Het “ontsnappingspad aan de zijdeur” werkt op dezelfde manier als Pac-Man, omdat de geesten gemakkelijk verloren kunnen gaan. Er zijn energizers die werken als Pac-Man energizers, maar er zijn ook twee “super” energizers op het bedieningspaneel die je maat vergroten en je een supersnelle keuze bieden. Als je super groot bent, verdubbel je je snelheid door op de supersnelheidsknop te drukken. Als Pac-Man groot genoeg wordt, kan hij veilig door spoken navigeren. Wanneer de super energizer is verbruikt, zullen de spoken langer en dunner worden. Dit is om ervoor te zorgen dat Super Pac-Man over de geesten lijkt te “vliegen”. Als de geesten blauw worden voordat de super-energizer wordt gebruikt, behouden ze hun normale grootte en kan Pac-Man ze regelmatig opeten.

Er verschijnt een knipperende ster in het midden van het labyrint, tussen twee dozen met bonusvruchten of prijzen: de ene doos toont de huidige vrucht of beloning, terwijl de andere een roterende selectie ervan toont. Pac-Man kan punten krijgen door de ster op te eten, en als hij de ster eet terwijl ze overeenkomen, wordt een significante extra score toegekend.

Af en toe kan er een bonusniveau verschijnen waarin Pac-Man “Super” wordt en alles in het labyrint moet verslinden voordat de tijd om is. Er zijn op dit moment geen geesten om hem te achtervolgen. De game bevat ook de klassieke tekenfilmscènes, die tot de beste in de Pac-Man-serie behoren.

Super Pac-Man uit de Arcade Archives zal op 6 januari beschikbaar zijn in de Nintendo Switch eShop voor $ 7,99 / € 6,99 / £ 6,29.

Ad