Team achter Hyrule Warriors: Age of Calamity over het gras van de game

Team achter Hyrule Warriors: Age of Calamity over het gras van de game

In een recente editie van het Japanse tijdschrift Nintendo Dream spraken enkele van de belangrijkste teamleden die betrokken waren bij de ontwikkeling van Hyrule Warriors: Age of Calamity openhartig over hun ervaringen met het werken aan de game. Masaki Furusawa, regisseur Ryouta Matsushita, producer Yousuke Hayashi en artdirector Yuu Oohashi namen deel aan het gesprek.

Een van de moeilijkste problemen van het team bij het ontwikkelen van de game is waarschijnlijk niet wat je zou verwachten: gras. Volgens de medewerkers kostte het team de helft van de ontwikkelingstijd om het perfect te krijgen en waren honderden mensen van verschillende afdelingen in Koei Tecmo nodig.

Het gras van Hyrule maken

Is de reikwijdte van Hyrule Field uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time correct weergegeven in de game?

Matsushita: Het doel was om eerst iets anders te doen, maar het bleek uiteindelijk een heel nauwkeurige replica te zijn. Het universum van BotW vond zijn weg naar het slagveld in schoppen. Dat gezegd hebbende, waren er verschillende elementen die we moesten vervangen.

Het lijkt alsof zelfs gras op dezelfde manier groeit.

Oohoshi: Natuurlijk… Dat gras heeft lang geduurd om te groeien!

(iedereen lachte)

Furusawa: Was het niet een enorme ergernis?

Oohoshi: Het bijwerken van het gras in de game kostte ongeveer de helft van de productietijd. De sfeer van Hyrule Field was erg moeilijk te imiteren.

Furusawa: We moesten de locatie zo herscheppen dat spelers versteld zouden staan.

Oohoshi: Het is het begin van het spel, dus het is iets waar we ons echt op wilden concentreren.

Furusawa: We vroegen Nintendo’s Zelda-team hoe ze het gras in BotW hebben gegenereerd, en hoewel ze alles tot in de kleinste details van hun methodologie hebben gegeven, wisten we nog steeds niet of we het konden repliceren. We hebben ook onderzocht of er andere opties waren, aangezien het spel veel gras bevat.

Oohoshi: We hebben veel verschillende dingen geprobeerd om het gras eruit te laten springen als een van de sterkste elementen van de game.

Matsushita: Werd niet het hele bedrijf in de modder getrokken?

Hoeveel honderden mensen waren er, Oohoshi? (gelach)

Matsushita: Het is een understatement om te zeggen dat we constant in contact stonden met ontwikkelingspersoneel, CG-afdelingen, achtergrond en technische ondersteuning.

Over Hyrule Warriors: Age of Calamity

In Hyrule Warriors: Age of Calamity voor Nintendo Switch duik je in het verleden van Hyrule en vecht je om het koninkrijk van de ondergang te redden!

Hyrule Warriors: Age of Calamity creëert een unieke en spannende ervaring door actievolle gameplay te combineren met de weelderige landschappen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Het lot van Hyrule hangt een eeuw voor de gebeurtenissen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild op het spel. Breng je legers naar het slagveld en neem het vervolgens op tegen Calamity Ganon in het laatste gevecht om te overleven.

Op 20 november 2020 werd Hyrule Warriors: Age of Calamity wereldwijd gepubliceerd voor de Nintendo Switch.

Ad