The Cub komt

The Cub komt

The Cub is een “moeilijk platformparkour geïnspireerd op vintage SEGA-games uit de jaren 90”, aldus uitgever Untold Tales en ontwikkelaar Demagog Studio. Er is geen woord over wanneer de game wordt uitgebracht.

video
play-rounded-fill

Over The Cub

Platform parkour-game met actuele wendingen en concepten, geïnspireerd op beroemde SEGA-games uit de jaren 90, zoals The Jungle Book, Aladdin en Lion King. Platformparkour door de ruïnes van de mensheid. Wees de dodelijke hybride flora en ontwikkelde wezens te slim af. Los milieuraadsels op die je op het puntje van je stoel houden. En blijf de kwaadaardige mensen een stap voor tijdens een gestoorde post-apocalyptische safarijacht.

Het verhaal van een achtervolgde welp

De ultrarijken ontsnappen naar Mars na de Grote Ecologische Catastrofe en laten de anderen achter om te sterven. Onder hen is echter een kleine baby die weerstand heeft ontwikkeld tegen de harde wereld. Decennia gaan voorbij en mensen op Mars keren terug naar de aarde om verkenningen uit te voeren. Als ze een jong mensenkind, The Cub, zien, willen ze het meteen vastleggen. Dit zet een avontuur van ontsnapping, verkenning en ontdekking in gang door de grootstedelijke ruïnes van de mensheid, compleet met waanzinnige kat-en-muis-achtervolgingen.

Deze wereld zit vol met verhalen

Ontdek de wrakstukken van de mensheid nadat de Grote Ecologische Catastrofe het grootste deel van de beschaving heeft weggevaagd en onze as achterlaat aan een geavanceerde moeder natuur om te herstellen. Het verhaal van de ondergang van de mensheid, evenals aanwijzingen over hoe en waarom het gebeurde, zijn over de hele wereld verspreid. Verlaten genetisch laboratorium en afbrokkelende brutalistische wolkenkrabberblokken. Mijnenvelden met verarmd uranium en overwoekerde slagvelden. Elk niveau heeft zijn eigen verhaal.

De ideale muziek om je gezelschap te houden

Radio Nostalgia From Mars, een gepersonaliseerde muziek die in je brein zal neerstorten en je zal vergezellen op je reis. Terwijl een zachtaardige radio-dj het programma aan de gang houdt met een verscheidenheid aan coole apocalyps-golfgeluiden, zak je weg in tot nadenken stemmende overlevingsverhalen van de weinige ultrarijken die op Mars overleven.

Als iemands uiterlijk herinneringen kan oproepen

Zorgvuldig gemaakt en gestileerd om te lijken op beroemde animatiefilms uit de late jaren 1990 – Atlantis, Tarzan en Road to El Dorado – en tegelijkertijd geleend van de alom bekende Primal-serie van Samurai Jack-maker Genndy Tartakovsky.

The Cub zal beschikbaar zijn in de Nintendo Switch eShop.