The Legend of Zelda – Breath of the Wild – nieuw verkoop-record

The Legend of Zelda – Breath of the Wild – nieuw verkoop-record

Eerder dit jaar werd al bekend dat er de afgelopen 19 jaar geen Zelda uit was gekomen die zo succesvol was. als The Legend of Zelda – Breath of The Wild.

Alleen Ocarina of Time lukte tot voor kort  om Breath of the Wild voor te blijven. Daar is nu echter toch ook verandering in gekomen.

Verkoopcijfers – Breath of the Wild

De laatste verkoopcijfers laten zien dat Breath of the Wild nog steeds goed verkoopt. Tijdens de lancering van de Nintendo Switch was dit dé titel die iedereen moest hebben. Tegelijkertijd kwam het spel ook uit op de Nintendo Wii U. Hoewel deze console nooit het succes heeft gekend waar Nintendo op had gehoopt heeft deze Zelda titel het ook daar goed gedaan.

Japan

Alleen al in Japan zijn er 159,401 exemplaren van de Wii U-versie van Breath of the Wild over de toonbank gegaan. Uiteraard zijn er van de versie voor de Nintendo Switch nog veel meer kopietjes verkocht. Inmiddels zijn dat er (alleen in Japan) iets meer dan een miljoen!

Het totale aantal verkopen in Japan komt daarmee op 1,258,611 stuks!

Overige Zelda titels

The Legend of Zelda – Ocarina of Time is de titel die de laatste 19 jaar als best verkochte Zelda spel door het leven heeft mogen gaan. Let wel het gaat hier alleen om de originele Nintendo 64 versie van het spel.

Als we daar de Nintendo 3DS re-release bijtellen zou er 0.6 miljoen bij komen en zou het nog de best verkopende Zelda ooit zijn. Maar ook dat doel lijkt meer dan haalbaar nog voor The Legend of Zelda – Breath of the Wild.

Vinden jullie het ook de beste Zelda ooit is de vraag?

Ad